Gelukkig 2009!

Er is weer een jaar voorbij, 2008 loopt ten einde en 2009 staat te trappelen om te beginnen. Dit is de tijd waarop luie redacties weer makkelijk een itempje kunnen vullen met de obligate terugblik op de afgelopen 12 maanden. Lui en makkelijk, dat laat ik me geen twee keer zeggen. Hieronder dus een overzicht van Lekker Hapje in 2008 plus, gratis en voor niets, een vooruitblik op Lekker Hapje in 2009.

Waarschuwing: nu volgt een uitgebreid verhaal over de website die wellicht alleen interessant is voor een select groepje mensen, bestaande voornamelijk uit mijzelf. Alle anderen kunnen het overslaan en direct door scrollen naar de laatste zin van deze post.

Lekker Hapje Zeitgeist

Elk jaar, aan het einde van het jaar, maakt Google de Google Zeitgeist voor dat jaar bekend. Dat is een overzicht van de termen waarnaar het meest wordt gezocht door de gebruikers van de zoekmachine. Zo was “iPhone” de snelst stijgende zoekterm in Nederland (en blijf ik me verbazen over het groot aantal mensen dat Google gebruikt om sites als hyves, buienradar en youtube op te zoeken…).

Op een zelfde manier heb ik de zeitgeist van Lekker Hapje geprobeerd op te stellen. Hieronder de meest gebruikte zoektermen waarmee de internettende mens op de site belandde in 2008 volgens Google Analytics:

 1. tomatensoep
 2. eiersalade
 3. gehaktballen maken
 4. tortilla
 5. fingerfood
 6. couscous salade
 7. gehaktbal maken
 8. caesar salade
 9. empanadas maken
 10. tzatziki

Mensen komen blijkbaar op de site belanden omdat ze heel graag tomatensoep, gehaktballen of eiersalade willen maken. Helaas geen grappige of bizarre zoektermen.

Bovenstaand zijn de zoektermen waarmee mensen door Google naar Lekker Hapje zijn geleid. Op de site heb ik daarnaast ook een zoekveldje staan. Volgens Google is die het vaakst gebruikt om te zoeken naar:

 1. valentijn
 2. wraps
 3. gehaktbal
 4. kip
 5. wrap

Meest gelezen posts

Gezien het bovenstaande, lijkt het me niet verrassend dat de lijst van de meest gelezen/bezochte posts op Lekker Hapje er als volgt uitziet:

 1. Tomatensoep à la Italiaans restaurant
 2. Ultieme Bal Gehakt
 3. Wraps van zalm met crème fraîche
 4. Caesar Salad
 5. Eiersalade
 6. Tagliatelle met spinazie-zalm saus
 7. Tortilla de Patatas
 8. Mediterrane Salade met Rucola, Mozzarella, Tomaat en Serrano ham
 9. Empanadas gevuld met kip
 10. Couscous salade van de Frannies

De beste posts van 2008

De posts op bovenstaande lijst zijn allemaal van voor 2008. Daarom hier nog een lijstje van wat ik persoonlijk de lekkerste, beste of leukst om te schrijven posts vond van het afgelopen jaar.

Kreeft in kruidenboter
Ja, kreeft geeft me toch meer het gevoel dat ik met “echte Cuisine” bezig ben, dan weer een pastasausje. Slaat in principe nergens op, maar toch. En je eten nog levend de pan in zien gaan, gebeurt ook niet al te vaak.

Kiprolletjes gevuld met mozzarella & pesto
Van de recepten uit 2008 met afstand degene die ik gedurende het jaar het vaakst bereid heb. Zo lekker.

Chinees Buffet
Net als vorig jaar met zijn rijsttafel, kwam Il Capitano ook dit jaar met een serie gerechten en recepten waar meer voorbereiding en research achtar zat dan in al mijn stukjes van het jaar bij elkaar opgeteld. Hulde!

Arepas en de reina pepeada
Als halve Venezolaan dan eindelijk wat traditionele recepten uit het land van mijn moeder. Bovendien was het heel prettig om middels de arepas een beetje van het Venezolaanse sfeertje in huis te halen.

Kalkoenbiefstuk met rozemarijnsaus
Vlees, drank en vlammen. Verder uitleg overbodig.

Heb ik iets over het hoofd gezien? Zijn er andere recepten uit 2008 die in dit rijtje thuishoren? Laat je mening achter in de reacties onderaan deze post.

Lekker Hapje in 2009

Tot zo ver 2008, nu blik vooruit, gericht op het nieuwe jaar. Hier een aantal voornemens voor Lekker Hapje in 2009:

Meer schrijven
Door allerlei redenen (nieuw Clark Kent job, verhuizing, rugproblemen, lange vakantie) zijn er dit jaar maar 39 (incl. deze) stukjes op de site verschenen. Alleen in 2004 waren dat er minder en dat jaar telt eigenlijk maar voor de helft mee, omdat de site in juni van start ging. Onacceptabel! In 2009 ga ik proberen om minstens 1, maar hopelijk 2 stukjes per week te schrijven.

Nieuwe layout
De oplettende en snelrekende lezer zal het opgevallen zijn dat komend juni Lekker Hapje alweer 5 jaar bestaat. Het wordt daarom hoogtijd om van de standaard WordPress layout af te stappen en Lekker Hapje van een eigen identiteit te voorzien. Ik wil/probeer dit al heel lang te doen, maar word steeds beperkt door mijn gebrek aan creativiteit. In 2009 gaat het er echter van komen en zal Lekker Hapje, hopelijk op tijd voor de “verjaardag”  in juni, in een nieuw jasje steken. Ideeën en suggesties hierover zijn trouwens van harte welkom.

Betere gastheer zijn
Ik weet niet of het door dezelfde redenen komt als bij het eerste puntje hierboven, maar ik heb gemerkt dat ik niet altijd snel antwoord geef op de reacties die op de site worden achtergelaten. Dat ga ik in 2009 proberen beter te doen

???
Zijn er andere zaken die beter zouden kunnen? Ook hier zijn alle suggesties welkom.

Rest me na deze lange lap tekst iedereen een goede roetsj te wensen, alsmede het allerbeste voor 2009!

foto van basibanget op flickr

This entry was posted in Algemeen, Links and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.