Tja, wat kun je zeggen over eiersalade? Dat het onmisbaar is op de toastjes bij je feest natuurlijk. Op je boterham ook erg lekker en zo veel beter dan die laffe salade die men bij de supermarkten verkoopt. Verder maak je ook 3 keer zoveel voor de helft van de prijs. Let er wel op dat de jouwe beperkt houdbaar is, maar goed, zo lekker behoeft geen uitgebreide houdbaarheid, op = op!
Ingrediënten
- 4 eieren, hardgekookt
- 4 eetlepels mayonaise
- 0,5 eetlepel ketchup
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
Aan den slag dan maar
Bereidingswijze
Tja, wat kan ik er verder nog van zeggen… Zorg dat je eieren echt goed hard gekookt zijn (dat is dus zeker 6 minuten dookoken!). Zorg ervoor dat ze in mooie kleine stukjes zijn gesneden (prakken kan, ik prefereer de eiersnijder (je weet wel, zo’n gevalletje met ijzerdraad wat je naar beneden klapt als een ei ertussen ligt…) wel even snijden en een kwartslag draaien en nog een keer de klapper naar beneden halen).
Doe eerst je Mayonaise erbij, dan de ketchup en mosterd. Kijk even of het mengsel smeuïg genoeg is, zo niet, wat mayonaise toevoegen. Dan de kerrie en pas op het eind het zout en peper.
Dat is het! Op je boterham met wat kaas ook erg lekker! Smakelijk!
ik heb dit recept uit ge pr0beerd,, en ik m0et zeggen dat het prima in smaak viel bij mij en mijn gezin..
ik zal dit zeker vaker gaan gebruiken..
gr0eten
met wat stukjes appel erbij is het nog LEKKERDER!!!!
handig recept, zeker na de pasen heb ik altijd een overvloed aan eieren over.
Ga ik proberen
nou ik zal het ook even proberen te maken
Ja lekker. Wat verse bieslook er doorheen (knippen) geeft het een leuk kleurtje en maakt het een beetje pittig.
ik heb de hele week op de pot gezeten
Ja Esther, je moet ook wel verse eieren gebruiken, niet de paaseitjes die je vorig jaar hebt verstopt….
k heb vanmiddageen lunch en ik heb hem eerder ge probeert,HEERLIJK!!!!!!!!
Ja Mark, probeer het ook eens met een gesnipperd sjalotje erin en inderdaad wat bieslook. ook lekker is wat laos erdoorheen roeren…(kan als peper gebruikt worden, alleen veel lekkerder!)
Ik sta voor alles open. Ik vind hem met bieslook en een sjalot ook lekker, alleen dan laat ik de kerrie achterwege en doe er een klein beetje Worchestersauce (spreek uit als Wustar mensen! Met dank aan Meneer Zwetsloot, Engels leraar op ons aller Fioretti College) doorheen.
Ik heb deze eiersalade gemaakt en ik en mijn gezin vinden hem HEERLIJK!
ik heb hem ook gemaakt met aardappelblokjes er in en dat is ook zalig.
ik kan deze recepten wel gebruiken ik heb 12 kippen dus de verse eieren vliegen me om de oren.
Dank voor de input wat betreft de aardappelblokjes, ga ik zeker proberen!
En eh…. 4 eitjes, 3 el mayo, peper, zout, 6 in stukjes gesneden asnjovisjes, een sjalotje en verse peterselie.
Why not, ik ben alleen zelf een voorstamder van bovenstaand recept. Maar varieren kan altijd.
Met een beetje joghurt is het ook heerlijk !
Niet teveel maar zo dat het romig word.
Wij gaan het recept ook proberen.
Wij hopen niet dat de kleuters van onze school ook de hele week op de w.c. zitten.
Trek je niks aan van Marleen, die had rotte eieren gebruikt… En dat is de verkeerde manier van sparen natuurlijk!
kan je het invriezen?
Ik zou het niet doen… eieren en mayo in de vriezer ontdooien sowieso een beetje smerig heb ik het idee… gewoon de volgende dag op je brood nemen!
Pingback: Eiersalade « Jaspers recepten
Nog een tip.
Een paar plakjes bacon uitbakken en dan gesnippert door de eiersalade.
Pingback: Eiersalade « Bijna Vakantie
liever eerst de mayo en ketchup apart mengen. er kwam een hele grote klodder uit de fles en het effect was meteen iets minder, al had ik het weggeschept.. smaak is goed. alleen de kleur: wat bieslook inderdaad, een heel fijn gesnipperd zilveruitje doen wonderen voor deze basis salade