Sinaasappel-Avocado salade

De griep schijnt te heersen. Onder veel van mijn vrienden en familie zijn al slachtoffers gevallen en ook bij mij op mijn werk zijn veel mensen ziek. Al kun je hier in Limburg niet echt zeker zeggen waardoor dat komt, zo vlak na carnaval.

Een van de beste middelen om de griep te voorkomen is vitamine C en de sinaasappels en avocado’s in onderstaand recept zitten hier vol mee. Deze gezonde salade is dan ook het ideale middel om de kans op de griep te verkleinen. Je hoeft niet meer ziek in bed te blijven noch je pubquizteam te beroven van hun expert in vragen over Popeye en metro’s.

Ingrediënten

 • 3 navel sinaasappels (zijn doorgaans iets zoeter)
 • 1 grote ui
 • 1 blikje doperwtjes
 • 1 rijpe avocado
 • ijsbergsla
 • koriander
 • kipreepjes
 • wijnazijn
 • olijfolie
 • sinaasappelsap
 • 2 eetlepels mosterd

Bereidingswijze

Allereerst gaan we naar de bron van de vitamine C: de sinaasappels en de avocado’s. Schil/pel ze en snijd ze in stukken. Bewaar de schil van de sinaasappels voor later. Doe de stukken fruit in een slakom en voeg daar de doperwtjes en de ijsbergsla aan toe. Snipper de ui in kleine stukjes en doe deze ook in de kom.

Kruid de kipreepjes naar smaak met peper en zout en bak ze bruin in een klein laagje olijfolie. Als de kip klaar is, meng je het door de rest van de salade.

Het enige wat nu nog ontbreekt is de dressing. Ook deze bevat de nodige hoeveelheid aan vitamine C in de vorm van het sinaasappelsap. Doe een half glas hiervan in een bakje en voeg daar een scheut olijfolie (Extra Vierge) en een scheutje wijnazijn aan toe. Roer daar twee eetlepels mosterd door heen en blijf roeren tot je een mooie homegene dressing hebt.

Giet ongeveer driekwart van de dressing over de salade heen en meng alled nog eens goed. Voeg vervolgens de rest van de dressing toe en strooi nog een snufje koriander en zwarte peper over het geheel heen.

Om het helemaal af te maken kun tenslotte nog wat van de sinaasappelschil raspen boven de salade.

Eet smakelijk en gezond!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.