Voor een ieder die de zaterdagavond een warm hart toedraagt is het qua eten met me eens dat er dan brood op het menu hoort te staan.
Broodjes gaan vervelen, zoveel is duidelijk. Elke middag komt de broodtrommel op tafel (voor diegenen die een bedrijfskantine hebben ligt dit wellicht anders) en om dan op zaterdag hetzelfde verplichte broodje kaas te eten, is geen vooruitzicht wat je doet juichen van plezier, in tegendeel.
Nu dan een broodjesvariant waar je wel van gaat juichen, vooropgesteld dat je bacon lust natuurlijk.
Ingrediënten
- casino wit (of bruin als je heel netjes wilt zijn)
- bacon (plakjes)
- Boursin (jazeker, met knoflook)
- tomaat (dunne schijven/plakken)
- sla
- ei (hardgekookt in plakjes)
Eenvoudig, snel te maken en culinair zeer verantwoord (beetje overdrijven mag).
Je begint met het roosteren van 3 sneetjes brood, gewoon in je broodrooster. Niet echt lastig dacht ik zo. De bacon bak je uit, totdat ie wat knapperig c.q. krokant is geworden. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Van de geroosterde boterhammen besmeer je er twee met Boursin. Op 1 van de twee besmeerde bammen doe je sla en het ei. Op de andere doe je de tomaat en bacon.
Stapel nu de bacon-tomaat-bam op de ei-sla-bam en leg het andere geroosterde broodje erop. Nu een houten prikker door de ene helft en eentje door de andere helft en snij maar schuin doormidden hoor die Sandwich. Heerlijk!
Goed voor de zaterdag met een kop soep of als je weinig tijd hebt doordeweeks.