Bananen & Aardbeien Smoothie

Fris fruitig vloeibaar feest van vitamine-C is misschien geen echte alliteratie (of toch wel? Anyone? Anyone? Bueller?), maar het is wel de enige juiste omschrijving voor deze Bananen & Aardbeien Smoothie.

Deze mocktail is een erg lekkere verfrissing voor de warme zomer, maar in de winter (zeker nu de griep epidemie officieel is uitgebroken) komen alle vitamines in het drankje ook zeer goed van pas. Zeker als je bedenkt dat het vanavond weer quiznight is en je je ploeg niet wéér in de steek kunt laten omdat je thuis ziek in bed ligt!

Overigens moet ik bekennen dat dit stiekem ook een schaamteloze poging is om alle bezoekers die op zoek zijn naar non-alcoholische cocktails en door Google naar Lekker Hapje worden gestuurd (dankzij de mocktails die via Starfish & Coffee zo nu en dan langskomen), iets langer op de site vast te houden. Sue me.

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • een dozijn aardbeien
 • sinaasappelsap
 • eventueel ook

 • vanille (yoghurt)ijs
 • rum

Bereidingswijze

Breek de (uiteraard gepelde) bananen in stukken en stop ze in een blender met de aardbeien. Heb je geen blender? Met een staafmixer is het klusje ook zo geklaard. Gebruik geen fruit uit blik, dat is doorgaans te zoet en kan de smaak van de smoothie verpesten. Zoals in zoveel facetten van het leven, geldt ook hier: keep it fresh!

Wanneer het fruit gepureerd is, voeg je het sinaasappelsap toe. Denk aan ongeveer een liter sap, maar varieer dit gerust als je je smoothies liever dikker (of minder dik) wil hebben. Blijf blenden tot alles mooi smooth is.

Om je smoothie om te toveren tot een vruchtenshake, kun je een deel van het sinaasappelsap vervangen door vanille (yoghurt)ijs. Je hebt dan eigenlijk zelf je eigen Orange-A-Peel gemaakt. Die zijn erg lekker en komen sterk aanbevolen door de Oak.

Als je alle verhalen over de vitamines maar onzin vindt en “mocktail” niet als een echt woord beschouwt, kun je natuurlijk ook altijd een scheutje rum door de Smoothie schenken. De rum mag je uiteraard vervangen door je favoriete destillaat.

Lekker koud serveren met een rietje!

9 thoughts on “Bananen & Aardbeien Smoothie

 1. Hoi,

  Sinds vanavond heb ik een shaker, dus ben meteen gaan zoeken op Google voor wat lekkere recepten om shakes te maken.

  Zo kwam ik terecht op deze site. Lekkere voorbeelden!

  Ik weet wat mijn boodschapjes voor morgen zullen zijn!

  Bedankt!

 2. ze ziijn sssssssssuuuuuuuuupppppppppeeeeeeeeeerrrrrrrrrrr lekker ook alhebben ze we ze nog nie
  uitgeprobeerd mmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. je kan ook gewoon aardeien- bananen smooties maken door aardeien (4) en banaan (1) samen in een blender te stoppen mixen en dan zoveel yoghurt en suiker toe te voegen als je wilt ook verry delicious

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.