Spinazie uit de wok

Ik eet zelf geen spinazie. De reden hiervoor is waarschijnlijk iets wat voooral tussen mijn oren zit en weinig te maken heeft met de smaak van deze groente, maar feit is dat ik geen Popeye ben. Daarom wilde ik me nooit wagen aan dit recept van de Tilburgse N. Uiteindelijk ben ik toch overstag gegaan, omdat haar vorige bijdragen (de Gevulde Paprika’s en de Thaise Green Curry) allebei erg goed smaakten.

Ik heb hier en daar wel wat vrijheden genomen met het recept en heb sommige ingrediënten vervangen of aangepast. Immers, in de woorden van Jeff Smith (The Frugal Gourmet):

Omit and substitute! That’s how recipes should be written. Please don’t ever get so hung up on published recipes that you forget that you can omit and substitute.

Ingrediënten

voor 3 personen

 • 250 gram cherrytomaatjes
 • 1 rookworst (250 gram) – of ander vlees
 • 4 eetlelpels olijfolie
 • 250 gram voorgekookte aardappelschijfjes
 • 450 gram bladspinazie
 • 1-2 eetlepelsl sambal
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 theelepels citroensap
 • zout & peper

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aardappelschijfjes. Snijd de rookworst in plkjes en voeg die na vijf à tien minuten toe in de wok. Zelf, heb ik de worst vervangen door runderreepjes, maar je zou daar natuurlijk ook ander vlees voor kunnen gebruiken. Bak de piepers en het vlees nog even door tot ze beide beetgaar zijn.

Halveer ondertussen de tomaatjes en voeg ze samen met de spinazie toe aan het vlees en de aardappeltjes. Hier moet ik wel even sitekem toegeven dat ik de spinazie door veldsla heb vervangen. Roerbak alles nog even op hoog vuur, maar niet te lang, zodat je de tomaatjes en de spinazie niet kapot kookt.

Haal de wok van het vuur en breng het geheel nog op smaak met de sambal, de ketjap, het citroensap, zout en peper.

Eet smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on “Spinazie uit de wok

 1. was wel lekker, alleen maakte ik dezelfde fout, ook bij mij waren veel tomaatjes ‘overdone’.
  lijkt me handiger om de tomaatjes helemaal niet mee te wokken, maar er koud bij te doen, is beter voor de bijt-ervaring.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.