Tagliatelle met spinazie-zalm saus

Iets met zalm is natuurlijk altijd goed als er vrouw-visite over de vloer komt. Voor zwangere dames ook een zeer goed recept want spinazie bevat bergen ijzer en daar houden ongeboren kindjes enorm veel van. Nu is dat in mijn situatie een geval van twee vliegen in één klap! Ja ja, mevrouw Mark is hoogzwanger, vandaar dat ik haar dit onlangs voorschotelde.

Fangen wir an!

Ingrediënten

 • verse spinazie (standaard zak)
 • 1 bakje mascarpone
 • 2 blikjes zalm (vers kan natuurlijk ook, dan wel eerst de zalm stomen voor gebruik)
 • geraspte pecorino of parmezaanse kaas (wel zelf raspen! dat komt de smaak alleen maar ten goede)
 • 2 tenen knoflook
 • handvol verse basilicum
 • peper
 • zout

Bereidingswijze

Goed, wat je dus als eerste doet is je spinazie in een pan met water zetten. Het hoeft niet helemaal onder te staan, want zoals bekend slinkt spinazie. Als je water aan de kook slaat, is het tijd je spinazie af te gieten (hou een klein beetje, en dan bedoel ik ook echt een klein beetje, van het kookvocht over. Richtlijn is ongeveer een half tot driekwart theekopje)

Haal nu je staafmixer of keukenmachine tevoorschijn en gooi de gekookte spinazie met wat kookvocht in een hoge kom of de bak van je keukenmachine. Drop je twee tenen knoflook erbij en pureer alles. Mocht je nou geen staafmixer of keukenmachine hebben, wees dan maar zo onsportief om deelblokjes bladspinazie uit de vriezer te gebruiken. Let wel dat dit totaal geen indruk maakt op de aanwezige personen!

In een hapjespan doe je nu wat olijfolie en daarin bak je de zalm heel even op (wees er zeker van dat je het vel en kraakbeen uit je zalm hebt gehaald!). Gooi nu je spinazie-knoflook puree erbij en zet je vuur laag, erg laag! Tijd om de mascarpone te pakken.

Zorg ervoor dat je de mascarpone er rustig door laat smelten. Goh Mark, het ziet eruit als spinazie à la crême… GA JE MOND WASSEN! Dit heeft niks te maken met dat infantiele bloeb-gelul!

Heb je in je pan een mooi mengsel met fijne stukken zalm? Dan is het tijd om wat peper en heel weinig zout toe te voegen. Doe dit naar eigen smaak! Gedaan? Vuur uit!

Pak de geraspte kaas en meng dit door je saus en doe hetzelfde met de fijn gesneden basilicum. Basilicum altijd op het einde toevoegen, want het heeft de nare eigenschap smaak en geur te verliezen naarmate je het lang verhit!

Ondertussen had je de pasta al gekookt natuurlijk. Opscheppen en smullen maar! Smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

16 thoughts on “Tagliatelle met spinazie-zalm saus

 1. Hahahaha, wat schrijf jij ontzettend grappig zeg! Ga dit receptje vanavavond eens uitproberen, ziet er heerlijk uit! Ennuh…zal geen à la bloeb gebruiken!

 2. Ja maar sinds me trouwen niet meer hè. (de memorabele woorden van van Kooten en de Bie)
  Kortom: We eten wat de kinderen lusten. En dit is door hun helemaal oké bevonden.
  Gelukkig weer een recept wat we allemaal lusten! Godzijdank

  Dadebedanktzeitdatwitte

  Bert van Meteren

 3. Ziet er goed uit als ik het zo lees! Frappant, want mijn vrouw is ook zwanger en ik wou haar vanavond zoiets voorschotelen! Edoch kwam mijn vrouw met de reactie dat de combinatie vis en spinazie kankerverwekkend zou zijn. Lees volgende site: http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp6.htm

  Om eerlijk te zijn kon ik hier niet erg opgewonden van raken, maar ik ben wel benieuwd naar mensen wat die er van vinden.

  Groetjes, Koen

 4. Lijkt me heerlijk, ik ga het gelijk proberen vande week. Erg leuk zoals je het recept beschrijft. Met deze woorden in mijn achterhoofd sta ik grijnzend in de keuken dit te maken

 5. Pingback: Kookjegek.nl » Tagliatelle spinazie-zalm

 6. Zwangere vrouwen mogen geen rauwmelkse kazen nuttigen. In dit geval de mascarpone achterwege laten dus.

 7. Melched,

  Sorry hier moet ik even op reageren. Mascarpone wordt niet van rauwe melk gemaakt maar van room en wordt vervolgens au-bain-marie verhit tot 85 graden. Zwangere vrouwen kunnen dit dus zonder problemen eten. Maar dankzij dit soort bangmakerij (ja sorry) durven ze het dus mooi niet meer….

 8. Na 27 jaar vegetariër te zijn geweest, ga ik proberen vis te eten. Dit recept sprak me erg aan. Ben benieuwd

 9. ik ben benieuwd…

  ik ben zwanger en daardoor op zoek naar recepten met dingenb die ik mag!
  Het grootste probleem is, dat ik niet zo veel groente lust, maar dit durf ik te proberen omdat het gepureerd wordt…

  groeten

 10. Best lekker, maar ‘n beetje flauw. Ik zou nog iets van een pepertje toevoegen en gerookte zalm ipv gestoomde zalm gebruiken. Al weet ik niet of zwangere vrouwen dat wel mogen.

 11. grappig, ik was op google aan het zoeken voor een lekker gerchtje met vis en spinazie en zag bij de tekst staan, “voor zwangere vrouwen” moest er wel om lachen en morgen ga ik het proberen. we zijn beiden fan van vis en tagliatelle en ook van spinazie. Het klinkt goed in ieder geval en je schrijfstijl is in ieder geval begrijpelijk voor een simpele kok hahaha. morgen maar eens proeven!
  Oh ja, ik las in een reactie hierboven iets over combi vis en spinazie en kankerverwekkend maar volgens mij is dat net zo’n inianenverhaal als het rauwmelkse mascarpone verhaal. Wel zonde dat er zoveel broodjes aap over lekker eten zijn maar ja…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.