Wraps van zalm met crème fraîche

Zoals eerder genoemd, werd vorige week bij de viering van de verjaardag van de lieve Angelique goed gegeten. Niet alleen kon er geproefd worden van verschillende quiches, er was ook een frisse pasta salade, de pigs in a blanket maakten ook hun opwachting en er viel te genieten van lekkere zalmwraps.

Deze zalmwraps zijn als party snack of verjaardagshapje bijna nog makkelijker te berieden dan de eerder genoemde bladerdeegworstjes, maar dat maakt ze niet minder lekker. Bovendien geven ze je feestje een extra luxe en culinaire uitstraling die je met simpele knakworstjes gewoonweg niet kunt bereiken.

Ingrediënten

  • mexicaanse wrap tortilla’s
  • dunne plakjes/filets gerookte zalm
  • crème fraîche
  • cocktailprikkers

Bereidingswijze

Neem een tortilla en smeer deze aan één kant in met een dunne laag crème fraîche. Bedek de tortilla nu met wat plakjes zalm. Zorg er wel voor dat je de zalm goed verdeelt, zodat na het oprollen de wrap over de gehele lengte ongeveer even dik en goed gevuld is.

Rol de tortilla op en snijd de zo ontstane wrap in stukken die ongeveer 4 à 5 centimeter breed zijn. Rijg de stukjes aan een cocktailprikker om te verhinderen dat ze weer uit elkaar rollen.

Herhaal de procedure met de rest van de tortilla’s.

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood, Vis, Mediterraan and tagged , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Wraps van zalm met crème fraîche

  1. Hallo
    veel heerlijke recepten gevonden maar deze kan echt wel wat beter hoor neem wraps zalmfilet roomkaas of kruidenkaas paturain ijsbergsla en zalmmouse (zelf maken of kopen) besmeer de wrap met de kaas leg in de midden over de gehele wrap een lijn met zalmmouse leg daar weer wat sla over en als laatste de zalmfilet rol het goed op en snijd de rol in gelijke delen prikker erin en smullen maar het water loopt me nu al in de mond.Nog een variatie hierop neem in plaats van de zalm filet en zalmmouse eens beenham en beenhammouse of palingfilet met palingmouse en in geval van ernstig tijdnood of gewoon geen zin in lang en moeilijk gedoe kan je dit ook maken met alle soorten salade die er maar zijn simpel maar errug lekkerrr
    succes en ik hoop nog lang van deze site te kunnen profiteren groetjes saskia

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.