Pigs in a blanket (knakworstjes in bladerdeeg)

Vorige week was de lieve Angelique jarig. Ze vierde dit met een klein feestje/etentje waar uiteraard de enige hapjes voor klaar gemaakt moesten worden. Er gingen quiches de oven in (o.a. de Bloemcoli-taart), zalm werd in tortilla’s “gewrapt” en pasta werd met groenten tot salade gemengd. Naast al dit culinair overvloed, maakten we ook de eenvoudige Pigs in a blanket.

Pigs in a blanket (knakworstjes in bladerdeeg)

Recipe by AlbertoCourse: Alle Recepten, Fingerfood
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

10

minutes

Pigs in a blanket is de Amerikaanse benaming voor kleine knakworstjes (de pigs) gewikkeld in bladerdeeg (de blanket). Niet alleen zijn ze eenvoudig te maken, maar ze smaken goed en zijn altijd een grote hit op feesten en partijen. Getuige ook de gretigheid waarmee de bladerdeegworstjes ook dit keer aftrek vonden.

Ingrediënten

 • blikje knakworstjes (kleintjes)

 • een paar vellen bladerdeeg

Bereiding

 • Haal de knakworstjes uit het blikje en laat ze uitlekken.
 • Snijd ondertussen de vellen bladerdeeg in vier gelijke stukken. Snijd de kwarten weer in de lengte door de helft. De stukken die je nu overhoudt moeten min of meer groot genoeg zijn om de knaks bijna in hun geheel te bedekken. Zo niet snijd ze kleiner/groter, afhankelijk van je behoefte.
 • Neem nu steeds een worstje en rol deze in een stukje bladerdeeg. Het worstje moet volledig bedekt zijn, behalve aan de uiteindes, waar de knak zich best even mag laten zien.
 • Wanneer alle worstjes omwikkeld zijn, kunnen ze op een bakplaat de oven in. Laat ze op 180 graden zweten tot het deeg klaar is. Dit moet niet meer dan 10 minuten duren.

Opmerkingen

 • Pas aan het begin wel op, ze zijn heet!
 • De Britse pigs in a blanket zijn niet in bladerdeeg maar in bacon gewikkeld en dan in de oven gebakken.

Also published on Medium.

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

9 thoughts on “Pigs in a blanket (knakworstjes in bladerdeeg)

 1. Lekker he! Wij maken ze met croissantdeeg, gaat helemaal supermakkelijk (vooral omdat de kids dat al zelf kunnen :-)

 2. Makkelijk is inderdaad het sleutelwoord. Al wordt het wel weer een heel karwei als je een aantal dozijn wil maken om ze op een feestje aan je gasten aan te bieden!

 3. Dit receptje heb ik een paar jaar geleden es van uw site geplukt en heeft na al die tijd nog altijd even veel succes! Ondertussen hebben enkele vriendinnen deze ook al van mij ingepikt om ze zelf te serveren aan gasten. Dankjewel dus voor dit lekkere hapje dat ons na enkele jaren nog altijd even hard pleziert! :-)

 4. Pingback: Recepten voor in je zelfgemaakt houtoven op kamp | frevanoers.be

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.