Oud&Nieuw is de dag van het jaar waarop je plannen moet hebben. Van jongs af aan is er elk jaar weer de druk om naar het gaafste feest te gaan en de wildste nacht te beleven de pas ophoudt bij de late ochtenduurtjes van de eerste dag van het nieuwe jaar. Meestal gebeurt dat niet, vaak stelt de avond zelf teleur, maar altijd heb je de hele maand december stress omdat je plannen moet maken voor de 31e.
Dit jaar geen wilde plannen voor mij. Voel die behoefte niet echt meer (en ik had eerlijk gezegd ook weinig moeite gedaan om plannen te maken), had geen zin om weer te moten volhouden tot 8 uur op een feest waar je stiekem van weet dat je teveel entree hebt betaald.
Nee, het werd een jaarwisseling thuis, samen met de lieve Angelique een uitgebreid Oudejaarsavonddiner, ook een beetje om te compenseren dat we kerst apart hadden gevierd.
Om te voorkomen dat we de hele avond in de keuken zouden staan, lieten we ons een handje helpen door Mr. A. Heijn Jr. uit Oostzaan. De soep en wat hapjes vooraf kwamen voor zijn rekening, evenals het toetje. Zo konden wij al onze aandacht vestigen op het voorgerecht (garnalen met pijnboompitten in witte wijn) en het hoofdgerecht (risotto met groenten).
Het menu zag er als volgt uit:
- stokbrood met tomatentapenade,
- hamrolletjes gevuld met roomkaas,
- champignonsoep,
- garnalen met pijnboompitten in witte wijn,
- risotto met groenten en
- ijs.
En natuurlijk:
- turrón,
- oliebollen,
- cava en
- 12 druiven.
Al met al ‘n zeer geslaagde avond en een zeer goed begin van ‘n hopelijk knallend jaar.
Uiteraard binnenkort de recepten voor de garnalen en de risotto op de site. (update: de champignonsoep)