Garnalen in witte wijn met pijnboompitten en basilicum

La Sirena is een keten van diepvrieswinkels in Spanje. Niet dat ze witgoed verkopen waarmee je je eten kan invriezen, maar ze specialiseren zich in de verkoop van diepvriesproducten. En dan weer niet kant-en-klare maaltijden (hoewel ze die ook hebben, geloof ik), maar vooral ingevroren vlees, vis en groenten van goede kwaliteit.

Bij La Sirena kennen ze ook het verkooptruukje van het gratis uitdelen van recepten aan je klanten. De ingredienten van de recepten komen toevallig altijd overeen met producten die in de winkel worden verkocht, tot aan de benodigde hoeveelheden toe! Een van die recepten had mijn moeder voor me bewaard en leek mij, toen ik ons oudejaarsavonddiner aan het voorbereiden was, een geschikt hapje vooraf.

Ingrediënten

  • 200 gram jumbo garnalen (voorgekookt)
  • basilicum
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden of -geperst
  • 150 ml witte wijn
  • 75 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een pan en bak hier de garnalen kort in, zeg zo’n 2 minuutjes. Schep de garnalen uit de pan en leg ze even apart.

Doe nu de pijnboompitten in de pan en bak die even aan. Zodra ze beginnen te verkleuren voeg je de knoflook en de basilicum toe. Zodra de knoflook een kleurtje begin te krijgen, voeg je de wijn toe en laat je de boel even inkoken, zeg zo’n 5 minuutjes. Laat niet alle wijn verdampen!

Voeg tenslotte weer de garnalen toe, bak ze nog ‘n minuutje mee en breng ze op smaak met wat zout en peper.

Het smaakte zeer goed. Een soort mildere, zoetere versie van gambas al ajillo.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.