Kiprolletjes gevuld met mozzarella en pesto

Kiprolletjes gevuld met mozzarella en pesto

Dat er de laatste tijd (maanden) maar sporadisch nieuwe recepten op de site verschijnen, wil niet zeggen dat ik opgehouden ben met het uitproberen van nieuwe recepten. Zo nu en dan probeer ik wel degelijk weer iets nieuws uit, ik kom er alleen niet aan toe/ben te lui/maak geen tijd om het hier op te schrijven.

Zo hadden we een tijd geleden (moet ergens in maart zijn geweest) trek in iets lekkers met pesto. Na wat met Google te hebben gespeeld kwamen we uit op een recept voor “Pesto Cheesy Chicken Rolls” die wel aan onze eisen leek te voldoen. Zelf bedachten we nog een manier om de begeleidende pasta ook van een goeie dosis pesto te voorzien.

Ingrediënten

 • 4 dunne kipfilets (bij de Appie verkopen ze dunne kipfilets à la minute), ga voor 100 gram kip per persoon
 • potje pesto
 • bolletje mozzarella
 • 200 gram pasta naar keuze
 • handjevol zongedroogde tomaten
 • wat blaadjes verse basilicum
 • een handje rucola

Bereidingswijze

Leg de kipfilets op een snijplank en bedek ze met vershoudfolie. Sla ze met de onderkant van een braadpan om ze nog dunner te maken. Dit maakt het oprollen makkelijker. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

Neem de platgeslagen kipfilets en smeer ze aan een kant in met pesto. Bedek ze vervolgens met de plakjes mozzarella. Rol de kip op en zet de kiprolletjes vast met cocktailprikkers om uitrollen in de over te voorkomen.

Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Plaats hierin de kiprollejtes en bak ze zo’n 40 minuten in de oven op 175 graden.

Laat, zo’n 10-15 minuten voordat de rolletjes klaar zijn, de zongedroogde tomaten wellen gedurende in een pan met kokend water.  Haal ze na 5 minuten uit de pan en laat ze afkoelen. Gebruik het kookwater om de pasta te koken. Giet de pasta af en breng het terug in de pan.

Snijd de tomaatjes in kleine stukken en roer ze door de pasta. Scheur de basilicum en rucola in kleinere stukjes en roer ze eveneens door de pasta, samen met een of twee eetlepels pesto.

Verdeel de pasta over de borden en leg de kiprolletjes er op/naast.

Kiprolletjes recept gezien op allrecipes.com.

3 thoughts on “Kiprolletjes gevuld met mozzarella en pesto

 1. Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt en het gaat linea recta in mijn lijstje met All Time favorieten!
  Wat weer een verwennerij! Even zorgen dat de kip op tijd in de oven gaat en de rest is klaar in een handomdraai. Geweldige vondst die rucola door de pasta. En ja: Ik heb met een zware koekenpan op een kipfilet staan meppen vandaag, ha, ha! Maar je krijgt ze er wel platter door!

 2. Absolute topper! Heb er zelf nog parmaham om heen gewikkeld voor een nog rijkere smaak. Was bang dat de 40 min. oventijd wat lang zou zijn en de kip te droog zou worden, maar integendeel het was een heerlijk stukje!

  En ja… ook ik heb de koekenpantactiek toegepast… it works!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.