Adiós Simone Ortega

Simone Ortega is de schrijfster van het boek 1.080 Recetas de Cocina”, algemeen beschouwd als hét basis kookboek van Spanje, de Spaanse keukenbijbel. Het bevat niet alleen de 1080 recepten uit de titel, maar ook veel tips en aanwijzingen over kooktechnieken. Het boek werd voor het eerst uitgebracht in 1972 en is inmiddels al bij de 49e herdruk an een verkoop van meer dan 3 miljoen exemplaren. Vorig jaar verscheen nog de 1e uitgave in het Engels “1080 recipes”, geheel gepimpt met prachtige kleurenfoto’s.

Veel spanjaarden hebben uit dit boek leren koken. Mijn moeder is inmiddels aan haar tweede exemplaar, een druk uit 1989, na haar eerste kopie kapot te hebben gekookt. Zelf heb ik het sinds kort ook en heb het onlangs nog geraadpleegd voor aanwijzingen bij het koken van kreeft en octopus.

Nu lees ik net dat Simone Ortega onlangs is overleden. Ze is 89 jaar oud geworden. Kokkerellend Spanje treurt.

This entry was posted in Nieuws and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.