Sandra & Marcel’s surf-and-turf maaltijdsalade met tonijn, garnalen en bacon

Sandra & Marcel's surf-and-turf maaltijdsalade met tonijn, garnalen en bacon

Het recept voor deze salade is ingezonden door Sandra. Ze vertelt dat ze vroeger nooit salades lustte, totdat haar broer  Marcel een keer deze salade voor haar maakte. Tot haar grote verbazing had ze binnen de kortste keren haar bord leeg gegeten. Sindsdien is ze groot fan en maakt ze het regelmatig.

Ik begrijp haar volledig, de salade is heerlijk! Ik was eerst een beetje bang dat het een droge bedoeling zou worden, door het ontbreken van een dressing, maar dat is niet zo. De sappige garnalen en de spekjes (de surf-&-turf!) in combinatie met de knoflook voorkomen dat.

Sandra mailde nog dat ze een recept voor chocolade taart heeft die ze op wil sturen. Als die net zo in de smaak valt als de salade, dan hebben we iets om naar uit te kijken!

Ingrediënten

 • zakje gemengde sla
 • 1 blikje tonijn op water
 • 200 gram Hollandse garnalen
 • 150 gram feta
 • 150 gram spekjes
 • 1 teentje knoflook uitgeperst
 • 2 kleine rode uien
 • 1 bakje pijnboompitten

Bereidingswijze

Neem de sla (mijn keuze viel op gemengde eikenbladsla) en voeg er de feta in kleine blokjes, het tonijn, de garnalen en de rode ui in ringen aan toe.

Rooster de pijnboompitten in een braadpan op laag vuur.

Bak de spekjes licht krokant samen met de knoflook. Laat ze daarna uitlekken en afkoelen.  Hussel de spekjes door de salade en garneer de boel tot slot met de pijnboompitten.

EET SMAKELIJK!

6 thoughts on “Sandra & Marcel’s surf-and-turf maaltijdsalade met tonijn, garnalen en bacon

 1. ik zag dat je grote garnalen had gebruikt en ik zal deze ook eens proberen kijken of dat net zo lekker is als de hollandse garnalen.
  Heb nog steeds geen tijd voor het recept voor de taart maar dat zal ik binnenkort ff een keer doen.

 2. Tja… eerlijk gezegd ziet het er op de foto bijzonder onsmakelijk uit, maar bij het lezen van het recept loopt het water me uit de mond.

  Deze salade word binnen een week nog uitgeprobeerd!

 3. Ja, het smakelijk fotograferen van eten is een kunst die ik nog niet helemaal beheers. Ben wel benieuwd hoe de salade uiteindelijk is bevallen.

 4. Ik was vandaag op zoek naar een recept voor een lekkere salade, dit weer vraagt om wat fris!

  Heb jullie salade dus meteen uitgeprobeerd. Wij is super lekker! Ook mijn vriend was er over te spreken.

  Bedankt, dit wordt vast nog een keer herhaalt deze zomer.

 5. Hallo Alberto,

  We hebben je recept uitgeprobeerd en het was erg lekker! Wat betreft het fotograferen van eten, probeer het eens zonder flitser en met een wat langere sluitertijd (wellicht met camera op statief) en/of in voldoende (niet te fel) daglicht. De schaduwen kan je invullen door het licht te reflecteren met bijvoorbeeld een wit vel papier. Ook helpt het om dichterbij te fotograferen. Succes met je site, we komen vast vaker een kijkje nemen.

  Laurens & Malou

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.