Lang voordat termen als Bennifer, Brangelina of Bradifer het licht hadden gezien, waren mijn maat Frank en zijn vriendin Hannie al een begrip in mijn vriendenkring als “de Frannies”.
Dit recept is voor een couscous salade die de Frannies regelmatig met succes aan gasten voorschotelen. Misschien niet zo glamorous als Brad/Ben/Jennifer/Angelina, maar wel heel erg lekker.
Ingrediënten
- 1 pak Sammy’s couscous, 250 gram, met knoflook, andere merken + smaken ook mogelijk
- 10 cocktail tomaten
- 1/2 bakje fetablokjes
- 1 bakje pittig gekruide tofureepjes (voor de die-hard carnivoren kan ook een variant met een ‘droge’ salami-worst in blokjes)
- ongeveer 8 gedroogde tomaten in olie
- een handje rucola
- 2 lente-uitjes
- Pijnboompitten
- Rode wijnazijn
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Maak de couscous ruim van tevoren klaar, zodat het nog af kan koelen. Bereiden door de juiste hoeveelheid water te koken, de couscous erdoorheen te roeren, een paar minuten te wachten, nog een keer doorroeren en af te laten koelen.
De tofureepjes (of de salami) op hoog vuur bakken en aanvullend kort de pijnboompitten bakken. De cocktailtomaatjes halveren en de gedroogde tomaten en lente-uitjes in kleine stukjes snijden. De rucola indien nodig wassen en steeltjes verwijderen.
Als de couscous grotendeels is afgekoeld kunnen de ingrediënten toegevoegd en gemengd worden.
De dressing is vrij eenvoudig, aangezien de salade ook al van zichzelf veel smaak heeft. Gebruik hiervoor de olie, het azijn en wat peper en zout.
Eet smakelijk!
Ik weet niet precies wie die Frannies zijn, maar gevoel voor smaak hebben ze in ieder geval niet. Vieze kleffe hap met een ongebalanceerd bouquet.
Wat lees ik nu: dit is de favoriete salade van mijn zus en mij! Wij zijn het dan ook absoluut niet eens met dit commentaar, maar goed, smaken verschillen gelukkig…
De ‘Sureikies’