Broodje Emer

In de iets meer dan 4 jaar dat ik bij mijn huidige werkgever in dienst ben, heb ik zo nu en dan voor projecten gedurende enkele weken in Breda moeten werken. Dit heeft zowel voordelen als nadelen.

Nadeel is dat je óf lange periodes in hotels doorbrengt, óf wekenlang aan het forensen bent tussen Maastricht en Breda. Voordeel is dat het wel fijn is om af en toe uit kantoor te zijn, wat afwisseling doet soms goed. Nadeel is dat je ergens op een industrieterrein aan het werk bent, een beetje geïsoleerd. Voordeel is dat op het industrieterrein een broodjeszaak staat waar je gruwelijk lekkere lunches kunt halen: de Quick Lunch Shop.

Nu beschikt de Quick Lunch Shop over een groot arsenaal aan lekkere broodjes, maar wij genoten toch het meest van het broodje Emer.

Na een lange brainstormsessie met wat collega’s, zijn wij tot het volgende recept gekomen om in je eigen huis van een broodje Emer te kunnen genieten.

Ingrediënten

 • stokbroodje (pistolet)
 • likje boter
 • paar plakjes kipfilet
 • 1 ei, hardgekookt
 • sla
 • spekjes
 • alfalfa
 • mayonaise

Bereidingswijze

Een Broodje Emer dient altijd een Stokbroodje Emer te zijn. In de Quick Lunch Shop serveren ze hem ook wel als zachte broodje, maar het stokbroodje wordt algemeen toch als lekkerder beschouwd. Neem dus een stokbroodje of pistoletje en snijd die open in de lengte. Smeer beide helften in met een likje boter.

Leg enkele blaadjes sla op het brood. Bedek de sla met de plakjes kipfilet. Snijd het ei in schijfjes en verdeel deze over de kip.

Smeer nu wat mayonaise over de inhoud van je broodje en maak het geheel af door er wat bieslook, spekjes en alfalfa over heen te strooien. Neem van die kant-en-klare spekjes, of bak zelf wat spekblokje tot ze lekker krokant zijn (zonder olie of boter, in hun eigen vet).

Broodje dicht vouwen en naar binnen schuiven!

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood and tagged , , , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Broodje Emer

 1. Alberto, ik zag net een popup van Ilead, over een vrouw en een klein meisje beide in hun ondergoed met een scarlet telefoon op jouw pagina, eerst dacht ik dat je van werk was gewisseld, maar toen herkende ik de dame weer. Mijn site had er ook last van, de popup wordt je aangeboden door nedstat.
  Heb je een idee voor een nedstat vervanger?

 2. Zelf de popup nooit gezien, maar ik heb gelijk mijn maatregelen genomen. Vanaf nu gebruik ik niet meer de NedStat scripts om het bezoek aan Lekker Hapje te tellen.

 3. Hééé Beto, het heeft effe geduurd, maar hij staat er mooi bij. Krijg meteen zin om naar Breda te rijden :-). Maar wel een goede reminder om het thuis nog eens te maken. Mooie foto trouwens :-)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.