Bifteki

Om na de Souvlaki en Tzatziki weer even kort in Griekse sferen te geraken, heb ik met behulp van beste vriend Google een recept voor Bifteki opgeduikeld. Dit keer dus niet uit het gratis spaans kookboekje, maar daardoor niet minder lekker.

Ingrediënten

 • 400 gram rundergehakt
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 2 theelepels tijm
 • 400 gram feta kaas
 • peper naar smaak

Bereidingswijze

Doe het vlees met de yoghurt in een kom. Strooi daar de tijm overheen en kneed het geheel tot een homogene massa. Verdeel het vlees nu in 8 gelijke delen.

Kneed elk hompje vlees tot een platte hamburger. Verdeel de feta over de helft van de hamburgers. Gebruik de overgebleven plakjes vlees om de kaas te bedekken, zodat je vier dikke – met feta gevulde – burgers over houdt. Kneed de zijkanten van de burgers goed aan, zodat de boven- en onderkant goed op elkaar aansluiten en aan elkaar blijven plakken.

Smeer een grillpan lichtjes in met olijfolie en verwarm tot die goed heet is. Bak de bifteki op de grill, tot het vlees gaar is en de kaas binnen is gesmolten.

Serveer het geheel met friet of witte rijst en uiteraard Tzatziki!

Bifteki

3 thoughts on “Bifteki

 1. Hallo, ik doe graag kookworkshops daar zit ook de Griekse keuken in dolmades hoe kom ik aan
  wijnbladeren, hoe kom ik aan wat info over Griekenland. Ik ben iemand die kookt muziek erbij
  en wat vetellen over het land, dat vinden mensen leuk.
  Graag verneem ik uw reactie.

  Groeten Hielke

 2. Ook erg lekker als je ze in de oven doet.

  Ovenschaal vullen met stukjes aardappel, ui en paprika, Dan een beetje oregano eroverheen en wat zout en peper. Beetje olijfolie. Dan de biftekis er tussen leggen en dan aluminiumfolie eroverheen, en dan ongeveer 3 kwartier in de oven op ongeveer 180-200 graden.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.