Zoals elk jaar stijgen de bezoekers aantallen van Lekker Hapje rond deze dagen altijd naar het dubbele van wat ze normaal zijn. Gisteren registreerde de site zelfs het hoogste aantal bezoekers ooit en het vorige record dateerde van 22 december vorig jaar.
Al die bezoekers zijn natuurlijk op zoek naar ideeën voor het kerstdiner en helaas heb ik dit jaar geen recepten voor ze klaar staan. Om het goed te maken daarom een greep suggesties uit de archieven van de site, plus een boel links naar recepten elders op het web. En de belofte om volgend jaar wel goed voorbereid te zijn.
Uit de archieven
Voorgerechten:
Hoofdgerechten:
- adellijk biefstuk met opgeleukt rijst en groente
- entrecote met cafe de paris saus
- in de oven gepocheerde zalm met dillesaus
- kalkoenbiefstuk met rozemarijsaus
- kreeft in kruidenboter
Nagerechten:
- crêpes gevuld met chocoladecrème en geflambeerd in triple-sec
- marquesa de almendras
- tiramisu
- vanille-ijs met amandelkoekjes en chocoladesaus
- warme brie met honing, munt en druiven
Elders op het web
Andere kooksites hadden hun zaakjes natuurlijk wel goed op orde en kwamen met wel suggesties en zelfs complete menu’s. Hier een kleine greep uit dat aanbod:
- Mister Ooijer blogt: eend en cantharel, stoofpotje kalkoendij, Zeeuwse zuurkool met Terschellingse cranberries, lamshaasje met cranberry saus.
- Edith’s digitale keuken: kastanjemousse, varkensrollade gevuld met in port gewelde pruimen, aardperensoep met spek en hazelnoten.
- koken.blogo.nl: een hele rits kerstrecepten.
- Eetschrijven: design zwart-wit kerstmenu (2e en 3e gang + gangen 4,5 en 6)
- Ministerie van eten en drinken: lamsrack met kruidenkorst, hazenrugfilets met amarene kersen, langzaam gegaarde kip met 40 teentjes knoflook, gevulde peertjes met chocolade en meer kersttips.
Goed, hopelijk kan men hiermee weer uit de voeten. Ik lees graag in de reacties of men hier iets aan heeft gehad, of er sites/recepten zijn die ik heb gemist en uiteraard wat eenieder gekookt en gegeten heeft tijdens de kerst.
Zelf ben ik weer in de goede handen van de familie en het wordt ongetwijfeld weer smullen morgen (nochebuena) en natuurlijk overmorgen. Ik zal zelf ook rapport uitbrengen over al het lekkers wat me wordt voorgeschoteld.
Vrolijk kerstfeest!