Warme brie met honing, munt en druiven

Dit recept is een bijdrage van GJ. Ik heb zelf al eens het toetje mogen proeven en het is inderdaad een heerlijke verrassing. GJ heeft het recept ook op zijn eigen site staan, samen met de exotische komkommercake. Die laatste plaatsen we wellicht ook op lekkerhapje.nl nadat we er van hebben kunnen genieten. Afijn, tijd om de man zelf aan het woord te laten.

Door de webmaster van lekkerhapje.nl is mij gevraagd om mijn recept voor kokoscake dat hij gespot had op mijn website hier te komen toelichten. Echter er bevindt zich daar geen recept voor kokoscake. Wel een recept voor komkommercake dat toch iets te radicaal was voor A. Vandaar dat ik hier dan maar het andere recept presenteer te weten: “Warme brie met honing, munt en druiven”. Een typisch recept waarmee je indruk kan maken op je schoonmoeder (bewering door mijzelf positief uitgetest). Dit om twee redenen 1. Het kan niet mislukken. 2. De combinatie ziet er vreemd uit, hetgeen de spanning opbouwt… en dan blijkt het erg lekker te zijn.

Reclame nu: Lekker, erg lekker, maar niet zo interessant als komkommercake. Een uniek recept in het Nederlandse taalgebied en ik probeer het daarom vermeld te krijgen in Google (en elke link daarbij helpt, denk ik, komkommercake dus). Tevens op de site een oud java basketball spelletje waarin je met A het kan opnemen tegen ondergetekende. Ook een aquarium trouwens, de hele logica van de verzameling dingen kan zich eigenlijk alleen maar laten verklaren met het Clintoniaanse “omdat het kon”.

Ingrediƫnten

  • 250 gram brie
  • 4 eetlepels honing
  • 12 blaadjes munt
  • 500 gram druiven

Verder nu met de warme brie met honing, munt en druiven. Dat een typisch voorbeeld van “het geheel is meer dan de som der delen” is. De beginvariabelen brie (250 gram), honing (4 eetlepels), munt (12 blaadjes) en druiven (500 gram) zijn natuurlijk ieder opzich al sterspelers maar in het gerecht zelf blijken ze niet te beroerd voor elkaar te werken en winnen ze met gemak de titel.

Bereidingswijze

Warme brie met honing, munt en druiven

Hoe zou je alles dan toch nog kunnen verklooien? Je kan proberen de brie niet in plakjes van een halve centimeter dik te snijden. Maar die halve centimeter is slechts een orde grootte, en om er een orde grootte naast te gaan zitten is best moeilijk. Verknip de helft van de munt in snippers. Smeer de plakjes in met honing en stop ze in de oven. Haal de plakjes er weer uit wanneer de brie begint te smelten. (“Kan ik dat tijdstip misschien in S.I. eenheden krijgen?” “Nee, om de minuut een hap nemen van een test exemplaar is het beste.”). Gooi de munt snippers hier overheen. Garneren met de overgebleven munt en de druiven.

Serveren aan je schoonmoeder.

Korte update: De site van GJ is inmiddels ook uitgebreid naar www.starfishandcoffee.nl

3 thoughts on “Warme brie met honing, munt en druiven

  1. Jahaaa !!! De komkommercake heeft zijn weg via Google weer gevonden naar zijn komkommercakehuis. Misschien komt het door die twee blogspot sites die ik er voor gemaakt heb. waarvan een binnenkort het gastenboek zal worden. Mooi spul trouwens dat Blogspot. Even schrikken is het feit dat het Ministerie van Justitie op mijn site rondneust. Zou dit te maken hebben met het feit van de vergrote terreur dreiging. Of zullen ze gewoon de gekidnapte komkommercake link terug gebracht hebben?

  2. Ahhh ! Wat blijkt na een paar dagen vindbaar te zijn in Google is komkommercake alleen nog maar vindbaar op deze site en niet meer op zijn thuisadres. Ik denk dat de archiveringsactie op lekkerhapje.nl hier debet aan is. Uit pure frustratie maar een eigen blogger gestart. Wel mooi gemaakt dat blogger trouwens.

  3. Dit doet me denken aan mijn camembert met paprika, honing en knoflook. Ook echt zo’n sterrencombinatie die het in de categorie ‘indruk maken op schoonmoeder’ goed doet. Meestal iets voor in het weekend, maar ik zal hem binnenkort weer eens maken en op mijn beginnende blogje plaatsen. Zelfs als het buiten de werkbeschrijving van ‘de doordweekse keuken’ valt.
    Alhoewel ik nu ga twijfelen, want de combo brie-druiven wil ik zelf ook graag proberen. Deze week al pasta met courgette en brie op het ‘programma’ gezet, dus misschien volgende week? Ik weet zeker dat ik Lief er blij mee kan maken, die is gek op zachte kaas. Nouja, op alle kaas eigenlijk.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.