Crêpes gevuld met chocoladecrème en geflambeerd in triple-sec

Na een salade (de Mediterrane Salade met Rucola, Mozzarella, Tomaat en Serrano ham), een hoofdgerecht (Adellijk biefstuk met opgeleukt rijst en groente) en een drankje (Caipirinha) werd het toch wel tijd voor een toetje! Daarom vandaag de met chocoladecrème gevulde en triple-sec geflambeerde crêpes.

De ingrediënten voor het toetje

Nou ja, niet echt. Om het allemaal eenvoudig te houden, maken we gewoon pannenkoeken met chocolade-pasta. Maar wel geflambeerd in triple-sec, op drank wordt niet bezuinigd. Sterker nog, we gebruiken gewoon de ready-made pannenkoeken die je tegenwoordig in de supermarkten kan kopen en je slechts hoeft op te warmen. Wat een geweldige uitvinding! Want geef toe, waarom staan pielen met beslag als je binnen de minuut een toetje op tafel kan hebben die erg gourmetterig aandoet (zeker als je het Crêpes gevuld met chocolade crème en geflambeerd in triple-sec noemt), spectaculaire special effects heeft en bovendien erg lekker smaakt. Gemak dient de (luie) mens.

Ingrediënten

  • pannenkoeken
  • chocopasta
  • Triple-sec

Bereidingswijze

Men neme dus een van de pannenkoeken en verwarm deze in de magnetron of in de pan voor zo lang als aangegeven staat op het pak. Leg de warme pannenkoek op een bord en smeer de bovenzijde volledig in met chocopasta. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier naar pasta van pure chocola, maar voel je vrij om hier vanaf te wijken. Het mag. Rol de ingesmeerde pannenkoek tot een cilinder.

Maak je nu gereed om te gaan flamberen. Gebruik geen Cointreau, Grand Marnier of andere dure merken. We gaan het goedje immers in brand steken en dat zou zonde zijn (aha! Dus tóch bezuinigen op drank! Eh, ja… betrapt inderdaad). Neem dus een goedkope triple-sec en giet een eetlepel vol en houd de lepel zo’n tien tot twintig centimeter boven de opgerolde pannenkoek crèpe. Steek nu een lucifer of aansteker aan en houd deze onder de lepel totdat je de alcohol van de triple-sec begint te zien verdampen. Het kan wat lastig zijn om een lucifer aan te steken zonder de inhoud van de lepel te morsen, zorg er voor dat je een kaars klaar hebt staan waaraan je de lucifer aan kunt steken (of gebruik gewoon de kaars, kan ook. Doe maar wat het beste in je pyromane behoeften voorziet). Houd de lepel een beetje scheef zodat de drank vlam vat en giet het vervolgens over de pan… eh, crèpe heen.

De crêpe in al haar glorie

Zodra alle alcohol opgebrand is, dooft het vuur vanzelf. Geniet dus eerst van de show en vervolgens van je met chocolade crème gevulde en met triple-sec geflambeerde crêpe.

2 thoughts on “Crêpes gevuld met chocoladecrème en geflambeerd in triple-sec

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.