Vanilleijs met amandelkoekjes en chocoladesaus

Vanilleijs met amandelkoekjes en chocoladesaus

Een tijdje geleden behaalde il Capitano zijn doctorandustitel in de informatica. Dit moest uiteraard met een grootse borrel gevierd worden. Het uitbrakken in de ochtend gebeurde onder het genot van een lekkere uitsmijter met Football Focus op de buis. Hoewel, vóór Gary en z’n mannen hun opwachting maakten, toonde de BBC een kookprogramma waarin een keur aan “comfort foods” werden bereid.

Het recept voor een van die comfort foods heb ik goed onthouden: een bewerking van plain vanille ijs tot een creatie waar Ben, Jerry en Häagen jaloers op zouden zijn!

Ingrediënten

  • 1 liter vanilleijs
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 kopje koffie
  • scheutje Triple-sec
  • 200 gram amandelkoekjes of bitterkoekjes

Bereidingswijze

Haal de vanilleijs uit de vriezer en laat het een tijdje staan zodat het iets zachter wordt. Verkruimel de amandelkoekjes en meng de kruimels door het ijs heen. Doe het ijs weer terug in de vriezer.

Breek de chocola in blokjes, doe ze in een kom en smelt het au bain marie. Meng de Triple-sec en de koffie door de chocola zodra deze gesmolten is.

Giet de chocoladesaus over het ijs heen bij het serveren. Enjoy!

In plaats van de amandelkoekjes kun je ook bitterkoekjes gebruiken, ook erg lekker. De bitterkoekjes worden bovendien ook wat sompiger en mengen zch daardoor wat beter met het ijs. De Triple-sec kan ook vervangen worden door een ander likeur naar keuze: Amaretto, Kahlua of Tia Maria.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.