Garnalen met avocado

Garnalen met avocado

Buiten is de temperatuur net boven het vriespunt (goed, hier in Madrid zitten we rond de 15 graden), het is  alweer kerst en ik zit hier nog recepten te plaatsen naar aanleiding van mijn vakantie in Venezuela van afgelopen zomer. Door mijn verandering van Clark Kent job en de bijbehorende verhuizing, heb ik weinig tijd gehad om de site bij te werken. Ik hoop dat in te halen nu al het geregel van de nieuwe baan en de verhuizing achter de rug is en laat ik tijdens deze kerstvakantie maar beginnen.

In Venezuela hebben we onder andere twee uitstapjes naar het strand gemaakt. Eerst ‘n weekje naar Tucacas en later nog een paar dagen naar Los Roques.

Tucacas is ‘n plaatsje in het nationaal natuurpark Morrocoy. Het is een beschermd gebied met schitterende natuur, vooral de kleine eilandjes voor de kust. Elke dag liepen wij van onze pension/vakantiehuis naar de kade van Tucacas, waar we ‘n bootje namen naar een van die eilandjes. Dit deden we bepakt met badhanddoeken, parasols en koelboxen vol met bier, rum, frisdrank en ijs (die laatste twee zijn nodig voor bij de rum!). Als er nog ruimte over was, ging er ook nog wat eten mee, maar doorgaans aten we gewoon ter plekke op de eilandjes.

Aan het strand zijn meestal een of twee tentjes waar je gebakken vis, arepas, gebakken banaan of een combinatie daarvan kan kopen. Daarnaast lopen er ook altijd veel verkopers rond die je o.a. empanadas, cachapas, oesters proberen te verkopen. Een van de toppers was toch wel de verkoper die een salade van garnalen en avocado verkocht. Verrassend fris, vullend en erg lekker. Het mooiste is dat deze thuis super makkelijk na te maken is. Ideaal voor over een paar maanden als de zon weer schijnt en de temperaturen weer oplopen.

Ingrediënten

voorgerechtje voor twee personen

  • 250 gram gekookte en gepelde jumbogarnalen
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Snijd de avocado open, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.

Meng de ketchup met de mayo in een schaaltje, tot je een lichtroze saus hebt.

Verdeel de avocado en de garnalen over twee borden. Giet de roze saus eroverheen. Maak het geheel af met een schuetje citroensap.

Ogen dicht en beeld je in dat je op een bountystrand zit terwijl je dit eet!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.