Ik ben inmiddels al twee weken terug van een welverdiende vakantie. Al met al ben ik 4 weken weggeweest (nog nooit zo lang vakantie gehad sinds ik een baan heb) en voordat ik jullie ga vervelen met alle ideeën voor de site die ik in de weken opgedaan heb (en die de site uiteindelijk gewoontegetrouw nooit zullen halen), wil ik eerst Il Capitano bedanken en prijzen voor zijn Chinees buffet magnum opus. Zijn Chinese recepten hebben de site draaiende gehouden tijdens mijn vakantie.
De 4 weken vakantie waren onderverdeeld in 8 dagen Griekenland (Lesbos) met Angelique en 2,5 week Venezuela, op bezoek bij de familie. In beide landen heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad, veel gezien, genoten van zon & zee en ook veel inspiratie opgedaan voor de site.
Op Lesbos gingen we elke avond weer ergens anders eten en hebben we ons uiteraard flink uitgeleefd op al het lekkere Griekse voer: moussaka, souvlaki, bifteki, feta saganaki, gevuld intkvis (zie foto), courgette taart, gefrituurde courgettebloemen, héél véél tzatziki, gevulde wijnbladeren, kleftiko, zongedroogd octopus van de grill en op de laatste avond een heerlijke pita gyros als afsluiter. Allemaal erg smakelijk en ik ga zeker mijn best doen om een aantal recepten op de site te krijgen. (Als een van de lezers trouwens goede Griekse recepten heeft, houd ik me warm aanbevolen!)
In Venezuela heb ik me overlegeverd aan mijn familie, die me gedurende 2,5 week hebben onderhouden en vermaakt. Naast alle familiebezoek hebben we een rumproevrij gedaan bij de rumstokerij Santa Teresa, zijn we 5 dagen naar het strand geweest in het natuurpark Morrocoy en twee dagen naar het paradijselijke eilandengroep Los Roques. Dat laatste kan ik niet genoeg aanbevelen en is een plek waar ik zeker snel weer naar toe wil gaan.
Uiteraard heb ik in Venezuela ook erg lekker gegeten en ik zou me eigenlijk moeten schamen dat na bijna 4,5 jaar Lekker Hapje nog steeds geen Venezolaanse recepten op de site staan. Ik ga daarom ook op dit punt mijn best doen om de site snel aan te vullen met recepten voor typische Venezolaanse lekkernijen als arepas, caraotas, hayacas en meer.
Genoeg dus om mij de komende tijd zoet te houden en de site van nieuwe recepten te voorzien.
hallacas
@potro salvaje de la revolucion –
Creo que valen las dos formas. Le preguntaremos a la profe de castellano.
(volgens mij kloppen beide spelvormen)