Chajidan (thee-ei)

This entry is part 11 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht uit de serie “Chinees Buffet”.

Het laatste recept alweer, maar zeker een hele leuke om te maken. Bij Aziatische buffetten ontkom je niet aan het ei. Als voorbeeld hiervoor natuurlijk ook het Indische Telor Kerrie. Het leuke van de Chinese thee-eieren is dat, wanneer alles goed gaat, ze er erg mooi en gemarmerd uit komen te zien.

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 3 eetl kikkoman
  • 3 eetl kookwijn
  • 1 steranijs
  • 1 eetl suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 plakken gember
  • 3 eetl zwarte thee

Bereidingswijze

Kook de eieren tot ze goed hard zijn. Vervolgens moeten de eieren niet gepeld worden, maar getikt. Met een lepeltje moet je ervoor zorgen dat de schaal overal gebarsten is, maar wel nog het ei volledig omsluit. Doe alle overige ingrediënten in een pan. Let er op dat met zwarte thee niet al gezette thee wordt bedoeld, maar de thee zelf, dit dus. Voeg 1 liter water toe en kook alles 20 minuten. Voeg daarna de eieren toe en laat alles nog 45 minuten pruttelen.

Series Navigation<< Tofusalade

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.