Tofusalade

This entry is part 10 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht uit de serie “Chinees Buffet”.

Het grote voordeel van een koude salade tijdens een buffet is natuurlijk dat je deze aan het begin kan maken en dan kan wegzetten om er pas weer naar om te hoeven kijken wanneer alles uitgeserveerd wordt. Verder is deze volledig vegetariër-verantwoord, maar mogen niet-vegetariërs er natuurlijk ook van eten.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 blok tofu
  • 1 tl gember
  • 1 eetl kikkoman
  • 1 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blikje naaldpaddestoelen

Bereidingswijze

Salades met komkommer hebben sterk de neiging al snel te veranderen in een grote drassige bende. Gelukkig is daar wat aan te doen met een klein beetje extra inspanning. Snijd de komkommer in de lengte door en haal met een lepel het zachte midden met de zaadjes er uit. Snijd dan de komkommer in blokjes van het formaat dat je graag in de salade wenst te hebben. Doe deze dan in een vergiet en bestrooi de komkommer met zout. Nu volgt een dehydratie proces dat sterk lijkt op hetgeen we bij de Disanxian en de Yuxiangqiezi met de aubergine gedaan hebben.

Vervolgens is het een questie va de tofu in blokjes snijden, de gember en knoflook raspen, de peper heel fijn snijden en alles mengen. Misschien wil je niet alle naaldpaddestoelen erdoor doen, dus beter doe je er eerst een deel van door de salade, meng je alles en kijk je dan of je er niet meer door wilt doen.

Series Navigation<< Tofu met PeperChajidan (thee-ei) >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.