Tofu met Peper

Dit is een gerecht uit de serie “Chinees Buffet”.

Als er vegetariërs komen, en hoe groter de groep, hoe groter de kans, is een aantal tofu-gerechten natuurlijk ook handig om erbij te hebben. Het schijnt dat er ook niet-vegetariërs zijn die tofu lusten, dus die kunnen daar natuurlijk ook van eten. Dit gerecht is ook ideaal om op grotesque wijze het buffet te openen. Op het eind wordt de verhitte olie namelijk over het gerecht uitgestort en dat is natuurlijk veel leuker om te doen aan de buffettafel als alles er al staat en iedereen klaar staat om te beginnen.

Ingrediënten

  • 1 blok zachte tofu (350gram?)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 à 2 rode pepers
  • koriander
  • 2 eetl kikkoman
  • 80 ml olie
  • halve eetl sesamolie

Bereidingswijze

Leg het blok tofu op een hittebestendig bord of in een ovenschaal. Let op, zachte tofu is zeer delicaat spul en behoeft een zachte hand. Snijd de tofu in handzame blokjes. Strooi de versnipperde lente-uitjes, pepers en koriander over de tofu. Sprenkel de kikkoman er ook overheen. Verhit de oliën in de pan tot zeer heet. Mocht je van je buffet nog wat gember, knoflook of pepers overhebben, kan je deze even in de olie mee laten frituren voor de smaak. Wel opletten dat de knoflook erg hard gaat en dat je alles er weer uithaalt voor je er mee verder gaat. Tot slot komt de Grande Finale wanneer je de olie over de tofu uitstort.

Series Navigation<< Chinese krabbetjes (spare-ribs)Tofusalade >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.