Chinese krabbetjes (spare-ribs)

This entry is part 8 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht uit de serie “Chinees Buffet”.

Zoals al eerder gezegd bij de Kip in Pittige Saus, is vlees eten leuker als je het van het bot kunt scheuren. Dit geldt natuurlijk ook voor dit recept voor spare-ribs die ook bekend staan onder de naam krabbetjes. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat wij op het laatste moment de krabbetjes om budgettaire redenen hebben moeten laten schieten. We hebben in plaats daarvan wat meer kippenvleugeltjes gekocht (60 in plaats van 40) en de helft daarvan op onderstaande manier bereid. Dat kan dus ook.

Ingrediënten

  • 500 gram krabbetjes
  • 40 ml hoisinsaus
  • 1 eetl kikkoman
  • 1 eetl kookwijn
  • 1 eetl suiker
  • 1 eetl ketchup
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl gember

Bereidingswijze

Kook de krabben 20 minuten. Ondertussen de knoflook en gember raspen en met de overige ingrediënten mengen tot een lekker sausje. De krabbetjes drie uur marineren in deze saus en vervolgens drie kwartier roosteren in een oven op 180 graden Celsius. Soms is lekker koken namelijk gewoon heel simpel.

Series Navigation<< Malajiding (Kip in pittige saus)Tofu met Peper >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.