Malajiding (Kip in pittige saus)

This entry is part 7 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht uit de serie “Chinees Buffet”.

Voor de echte vleeseter is vlees natuurlijk het best als hij deze met zijn tanden van het bot af kan trekken. Een mooie toevoeging voor je buffet derhalve. Kippenvleugeltjes zijn dan ideaal. Het zijn kleine hapjes en dus geen grote belasting voor degene die van alles een beetje wil proeven. Verder zijn ze makkelijk te bereiden, want je bent geen uren bezig voor het vlees helemaal door gaar is. Ook bij de kip in pittige saus geldt natuurlijk dat je de pittigheid zelf in de hand hebt en dat deze vooral afhangt van de hoeveelheid pepers die je er bij doet.

Ingrediënten

 • 6 kippenvleugels
 • olie
 • 1 eetl suiker
 • 2 eetl ketjap
 • zout naar smaak
 • 1 eetl gember
 • 2 lente-uitjes
 • sichuanpepers
 • 1 rode peper
 • maïzena
 • verse koriander

Bereidingswijze

Kook de kip 10 minuten. Het mooie is dat je dan meteen de bouillon hebt voor de gongbaojiding, de hutou en de chinese peultjes. Eventueel kan je er nog wat blokjes kippenbouillon bij gooien voor de extra smaak. Pak dan een braadpan en doe daar een laagje olie in. Laat de suiker hierin bruin worden. Voeg dan de ketjap en zout toe en even laten staan met de deksel op de pan.

Ondertussen heb je de gember in plakjes gesneden, de lente-ui aan stukken gescheurd en de pepers even open gesneden om de zaadjes te verwijderen. Doe dit nu in de pan samen met de kip en de sichuanpepertjes. Voeg bouillon toe tot de vleugeltjes ongeveer tweederde onder water staan. Dan een kwartiertje zachtjes laten sudderen zonder deksel en terwijl je af en toe voorzichtig de boel doorroert. Verwijder de stukken gember, lente-ui en peper en bind de saus met maizena. Leg de kip in de schaal waarop je ze gaat serveren en besprenkel met de koriander.

Series Navigation<< Chinese PeultjesChinese krabbetjes (spare-ribs) >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.