Chinese Peultjes

This entry is part 6 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een recept uit de serie “Chinees Buffet”.

Ter afwisseling weer een groentegerechtje. Je kan er je vraagtekens bijzetten of het helemaal vegetarisch te noemen is. Het hangt er een beetje vanaf of de vegetariërs in questie oesters ook zielig vinden, of je echt de kippenbouillon neemt of kruidenbouillon gebruikt en of je de peultjes vervolgens in plantaardige olie bakt of in ganzenvet. Het laatste is wel aan te raden, want dat is gewoon lekkerder. In plaats van peultjes kan je ook sperziebonen gebruiken of een kilo van het een en een kilo van het ander zoals wij deden.

Ingrediënten

 • 350g peultjes/sperziebonen
 • 1 lente-ui
 • sichaunpepers
 • 1 eetl gember
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetl oestersaus
 • 1/2 eetl kikkoman
 • 1 tl kookwijn
 • klein beetje suiker
 • klein beetje sesamolie
 • 50 ml kippenbouillon
 • maizena

Bereidingswijze

Blancheer de groente tot gaar, koelen met water. Roerbak de versnipperde lente-ui, gember, sichuanpepers en knoflook tot geurig. Voeg de groente toe en bak tot door en door warm. Meng de rest van de ingrediënten en voeg deze toe aan het geheel. Bak en roer tot het mooi gebonden is.

Series Navigation<< Hutou (Leeuwekoppen)Malajiding (Kip in pittige saus) >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.