Disanxian (drie schatten van de aarde)

This entry is part 3 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht in de serie “Chinees Buffet”.

De drie schatten van de aarde zijn dus klaarblijkelijk aardappels, aubergines en paprika’s. Waarom dat zo is, is ons niet echt bekend, maar het is sowieso een geniale naam voor een gerecht natuurlijk.

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tl ketjap
  • 2 steranijs
  • maïzena

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in stukjes, stop deze in een vergiet en bestrooi met zout om het vocht eruit te trekken. Hoe langer je ze laat staan, des te beter is het effect. Snijd de aardappels in stukjes, bak ze tot goudgeel en verwijder ze weer uit de pan. Ook de aubergine mag gebakken worden en weer uit de pan gehaald. Daarna geldt hetzelfde voor de paprika die dus ook in stukjes mag, even kort gebakken wordt en dan weer uit de pan verwijderd.

Tot slot bak je de knoflook en steranijs tot geurend. De knoflook mag al naar gelang de voorkeur door de knoflookpers, de keukenmachine of in kleine stukjes gehaald zijn. De steranijs eerst even verpulveren of er heel in doen en er later uithalen, maar let op dat je dan de zaadjes kan verliezen. Voeg de aardappels, aubergine en paprika toe en doe hetzelfde met de ketjap en zout, bak even en bind met maizena.

Series Navigation<< Gongbaojiding (kip met cashewnoten)Yuxiangqiezi (pittige aubergine) >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.