Yuxiangqiezi (pittige aubergine)

This entry is part 4 of 11 in the series Chinees Buffet

Dit is een gerecht in de serie “Chinees Buffet”.

Eén van onze gasten zei: “Ik nam een flinke hap van de aubergine, want dat is wel veilig, maar hij bleek behoorlijk pittig te zijn.” Uiteraard heb je de pittigheid ervan zelf in de hand en daarom mag je zelf ook kiezen hoeveel sichuanpepertjes je er door doet.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 tl gember
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl azijn
  • 1 eetl kikkoman
  • 1 eetl chilisaus
  • sichuanpepers
  • 1 tl sesamolie

Bereidingswijze

Ook hier geldt dat het erg belangrijk is om eerst de in stukjes gesneden aubergine met zout te besprenkelen en even te laten staan voor dehydratie. Als je dat niet doet, kan het heel makkelijk een soort soep worden. Ondertussen rasp je de gember en knoflook en snijd je de rode peper aan kleine stukjes. Meng nu alles, behalve de aubergine, tot een papje. Bak dan de aubergine tot deze mooi goudgeel is. Voeg hierna het papje toe en bak alles nog even door tot je het goed genoeg vindt.

Series Navigation<< Disanxian (drie schatten van de aarde)Hutou (Leeuwekoppen) >>

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.