Bij het “Party Koken” (lees er hier alles over) was mijn groepje belast met het bereiden van het hoofdgerecht met vis. Zelf had ik echter gekozen voor het vleesgerecht. Dit bestond in wezen uit een heuse AVG-tje: een entrecote met aubergine, courgette, tomaat en aardappels.
Het lijkt alleen wat sjieker, omdat er een zogenaamde café de Paris saus overheen gaat.
Ingrediënten
4 personen
- 4 entrecotes van 175 gram
- olijfolie
- zout en peper
- 500 gram aardappels
- 100 gram aubergine
- 100 gram courgette
- 1 paprika
- 100 gram gepelde vleestomaten
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 teen knoflook
- café de Paris saus
Bereidingswijze
Maak de café de Paris saus volgens het recept.
Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de gezouten en gepeperde entrecotes toe. Schroei ze aan beide kanten dicht en leg ze vervolgens op een bakplaat. Zet de entrecotes in de oven en bak ze gedurende ca. 6 minuten op 175 graden.
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes. Fruit ze in een pan met wat olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de gepelde tomaten toe aan de groenten.
Snijd de aardappels in schijfjes en frituur ze gaar, zonder ze bruin te laten worden.
Maak een bedje van de groenteratatouille en leg hier de entrecote op. Schep de saus gedeeltelijk over het vlees en serveer het geheel met de gebakken aardappelschijfjes.
Enjoy!