Sex on the beach

Tijdens mijn vakantie in Turkije, waar ik net van terug ben gekeerd, viel het me op dat bijna elk kroeg in grote letters de beschikbaarheid van de cocktail Sex on the beach adverteerde. Ik was me er niet bewust dat deze cocktail zo populair was. Het zal echter wel allemaal te maken hebben met de suggestieve naam in combinatie met het zomervakantie gevoel.

Hoe dan ook, zelf vind ik het drankje net iets te zoet, maar desondanks hieronder een recept om het zelf thuis te kunnen mixen.

Ingrediënten

 • 30 ml wodka
 • 20 ml perzik likeur
 • 15 ml crème de cassis
 • 60 ml sinaasappelsap
 • 60 ml cranberry sap

Bereidingswijze

Giet alle ingrediënten met ijsblokjes in een cocktail shaker. Schud de shaker (duh!) goed. Giet vervolgens de cocktail over in longdrink glazen, zonder de ijsblokjes.

Optioneel kun je de cocktail nog garneren met een schijfje sinaasappel.

This entry was posted in Alcoholisch, Alle Recepten, Cocktails en andere dranken by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on “Sex on the beach

 1. Een iewat minder zoete variant van dit drankje met waarschijnlijk soortgelijk effect :

  Kus van Aphrodite (Kus van de Griekse godin der liefde)

  30 ml vodka
  20 ml perzik likeur
  80 ml annanas sap
  80 ml cranberry-veenbes sap

 2. Lijkt inderdaad wel de moeite om een keer te proberen. Al lijkt het me ook wel een zoet goedje, met al die vruchtensappen en de perzik likeur.

  Dank voor de suggestie!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.