Dit is het recept voor de café de Paris saus, behorend bij de entrecote uit het avondje “Party Koken”.
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, uit de knoflookpers
- 25 gram champignons, klein gesneden
- 3 theelepels tomatenpuree
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels cognac
- 20 ml witte wijn
- 75 ml vleesbouillon
- 250 ml room
- 2 ansjovisfilets, fijn gehakt
- 1 theelepel bieslook, gesneden
- 1 theelepel dragon, gesneden
- 1 theelepel basilicum
Bereidingswijze
Fruit de sjalot en de gesneden champignons lichtjes in olijfolie. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe. Voeg ook de paprika- en kerriepoeder toe en fruit op zacht vuur even kort mee. Blus het geheel af met de wijn en cognac. Voeg vervolgens de vleesbouillon en de room toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de ansjovis bij de saus en laat deze inkoken tot de gewenste dikte.
Haal de saus door een zeef en breng het op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kruiden toe.