Reina pepeada

Als je na een avond stappen, na de laatste ronde en het laatste plaatje, op weg naar huis bent, is het verlangen groot om te snacken. De grootte van dat verlangen is doorgaans evenredig aan de hoeveelheid alcohol die tijdens de avond is genuttigd.

Dit is een universeel gegeven. In Nederland worden snackbars en shoarmatenten bezocht. In Engeland gaat men aan de curry. In Chicago haalt men hotdogs en scheldt men het personeel uit.

In Venezuela gaat men naar een arepera om arepas te halen. In Caracas hebben mijn neven me meedere keren meegenomen naar de Casa del Llano. Het aantal vullingen waaruit je kan kiezen voor je arepa is groot, maar op advies koos ik de eerste keer voor de “reina pepeada”: een arepa gevuld met een kip-avocado salade. Een van de traditionele en meest populaire vullingen en sindsdien ook één van mijn favorieten.

Ingrediënten

vulling voor minstens 4 arepas

 • 4 versgemaakte arepas
 • 1 ui
 • 2 kipfilets (+/- 300 gram)
 • 2 avocado’s
 • snufje zout
 • snufje peper
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel worcestersaus
 • paar eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de kip in kleine blokjes of reepjes. Snipper de ui.

Verhit wat olie in een braadpan en bak de ui tot die glazig begint te worden. Voeg de kip toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip tot ze goudbruin en gaar is. Voeg halverwege de citroensap toe.

Haal de kip van het vuur en breng het van de pan over in een slakom. Pel de avocado’s, snijd het vruchtvlees in stukken en doe het bij de kip. Roer de worcestersaus, de mayo en de mosterd door de kip-avocado mix.

Snijd je versgebakken arepas open en vul ze met de kip en avocado. Heerlijk!

Optioneel kun je de kip en avocado na bereiden een paar uur laten afkoelen in de koelkast. De vulling kun je ook als bijgerecht eten, als een soort kip-avocado salade.

One thought on “Reina pepeada

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.