Welkom bij de Lekker Hapje Cup 2010

This entry is part 2 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

In een ideale wereld was de Lekker Hapje Cup al weken geleden van start gegaan. Maar in een ideale wereld had mijn huisbaas in februari niet mijn huur opgezegd en was ik de afgelopen maanden niet druk geweest met het zoeken naar een nieuwe woning (en in een ideale wereld had deze site me al lang scharen fans en vele miljoenen opgeleverd).

Inmiddels ben ik met de vriendin al naar de nieuwe Huize Lekker Hapje verhuisd en kan, na een lange radiostilte, de Lekker Hapje Cup 2010 eindelijk van start. In deze post volgt een overzicht van de belangrijkste spelregels, alle deelnemers en het speelschema. Dat alles moet in juli een nieuwe Lekker Hapje Cup kampioen opleveren! (niemand is er immers nog in geslaagd om de titel met succes te verdedigen.)

De spelregels

De winnaars van een in de Lekker Hapje Cup worden als volgt bepaald:

 • Elke deelnemer stuurt een recept, met foto, in.
 • De recepten moeten uiteraard te maken hebben met het land waar de deelnemer voor uitkomt. Hier zijn geen strikte regels voor, maar wanneer de link naar het land niet zo sterk is, loop je het risico dat dat je dat stemmen kost.
 • De recepten worden op Lekker Hapje geplaatst (of, als de deelnemer een eigen site heeft, op de site van de deelnemer met een link op Lekker Hapje).
 • Bezoekers van Lekker Hapje kunnen gedurende een aantal dagen stemmen op het recept wat ze het lekkerst lijkt (of het grappigst geschreven is, of het best uitgewerkt).
 • Aan het einde van de stemperiode wint het recept met de meeste stemmen de wedstrijd.

De deelnemers

Uiteindelijk hebben 19 mensen zich gemeld om mee te doen aan de Lekker Hapje Cup 2010. Een zeer goede opkomst, lijkt me. In ieder geval meer dan waar ik op gerekend had!

Voor de verdeling van de landen ben ik begonnen met de landen waarvoor slechts één persoon een voorkeur had uitgesproken. Voor de mensen die daarna nog zonder land zaten heb ik gekeken of een van hun voorkeuren nog beschikbaar was. Dat was gelukkig in alle gevallen mogelijk. Verder heb ik de verschillende werelddelen gelijkmatig over de verschillende groepen geprobeerd te verdelen en wel in drie groepen van vijf landen en één groep van vier.

Groep A

Groep B

Groep C

Groep D

 • Slowakije – Joris
 • Chili – >T
 • Algerije – Kombuizeren
 • Griekenland – Alberto
 • Noord-Korea – Jan Harry

Het speelschema

Het speelschema bestaat uit een groepsronde, gevolgd door kwartfinales, halve finales en de grote finale. De planning, die altijd een beetje rekbaar zal zijn i.v.m. de lasten (en lusten) van het dagelijkse bestaan, ziet er als volgt uit:

 • Kwartfinale: 29 juli – 2 augustus (USA + Australië + C1 + D2)
 • Kwartfinale: 31 juli – 4 augustus (Zuid-Afrika + Mexico + C2 + D1)
 • Halve Finale: 11 augustus – 15 augustus (top 2  van beide kwartfinales)
 • Finale: 22 augustus – 26 augustus (top 2 van de halve finale)

In de groepsronde speelt iedereen drie wedstrijden tegen de andere landen in zijn/haar groep. Alle deelnemers moeten dus in elk geval drie recepten insturen. De winnaar van een wedstrijd krijgt vijf punten (vier punten voor groep D wedstrijden) , de nummer 2 krijgt vier punten (drie punten voor groep 2), etc. Van elke groep gaan de twee landen die na de drie wedstrijden de meeste punten gescoord hebben door naar de kwartfinale. Bij een gelijk aantal punten, geeft het totaal aantal stemmen over de drie wedstrijden de doorslag.

Voor de kwartfinale sturen alle kwartfinalisten één recept in. Van elke kwartfinale gaan de twee landen met de meeste stemmen door naar de halve finale.

De halvefinalisten sturen elk weer één nieuw recept in. De twee landen met de meeste stemmen in de halve finale plaatsen zich voor de grote finale.

Voor de finale sturen de twee finalisten hun laatste recept in. De winnaar van de Lekker Hapje Cup is degene die nu de meeste stemmen haalt.

LET THE GAMES BEGIN!

Series Navigation<< Lekker Hapje Cup 2010: deelnemers gezocht!Zwitserse uientaart >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Welkom bij de Lekker Hapje Cup 2010

 1. Goed, niet mijn eerste keuze, maar hier moet toch iets van te maken zijn.

  Lie mode off

  K.t, f.ck, aaargh, hoe ga ik in vredes naam hier 3 gerechten uitpeuren? Ze hebben niet eens eten in Noord Korea.

  Lie mode on

  Ik kan niet wachten tot het begint.

   • Je hebt gelijk ATR, en je hebt het keurig uitgelegd hoe je landen hebt ingedeeld. Alleen had ik dit land opgegeven om mijn eerste keuze te maken. Maar helaas, de uitdaging is nu dus groter geworden. Het enige voordeel wat ik heb is dat Zuid Korea er niet bijzit.
    En alle goede grappen zijn dus al weggegraasd op de muziekwedstrijddie jij doet.

    Nogmaals nadenkend blijf ik bij mijn initiële reactie maar ik geef de hoop niet op. Als er ergens in de wereld een goed Noord Koreaans restaurant is dan is het in San Fransisco en daar ken ik nog wat mensen.

  • Zowiezo kan je rijst maken die uit “US AID” zakken komt. Die zakken kan je trouwens kopen bij de Noord Koreaanse autoriteiten.

   • Ik heb Jan Harry nog nooit rijst zien eten…of levende inktvis…
    nood breekt wet?

    Maar verder denk ik niet dat hij zich iets van de 38ste parallel moet aantrekken, afgezien van “portiegrootte nadert tot nul” is er niet zo veel verschil tussen beide keukens. ;)
    En aangezien de N.Koreanen de deling niet erkennen hoeft JH dat ook niet te doen.

    Hij moet alleen hopen dat ze niet voor juni daar nog aan gevechtshandelingen beginnen.

 2. Oeps, dit bericht helemaal gemist. Nu eerst maar het speelschema uitpuzzelen en kijken of ik niet te laat ben voor de eerste wedstrijd. Dat zou jammer zijn!

  • De deelnemers in poule B hebben wel bericht gehad (zie ook de huishoudelijke meedeling) maar er is idd niks gemeld over de andere poules. Het lijkt me dat het allemaal opschuift. Twee poules tegelijk laten stemmen zou niet eerlijk zijn, dat heeft effecten op de statistische juistheid van de uitslag. Een probleem wat we vorig jaar ook zagen.
   Alberto kan hier vast snel uitsluitsel over geven, in de tussentijd kun je je recept nog even verbergen om de concurrentie uit jouw poule het niet té gemakkelijk te maken ;)

  • hmmm..ik dus vandaag wel reacties van Alberto op verder niet zo ter zake doende items van 2009 of asperges, maar geen uitsluitsel over de aanstaande of lopende rondes :~

   Is de uitschakeling in de Pop World Cup hem zwaar gevallen?
   Is hij voor zichzelf nog een uitzwaaiwedstrijd aan het organiseren?
   Of is hij een oven aan het installeren om in elk geval tegenwicht te kunnen bieden aan andermans bakgeweld?

   • Hij is aan het werk. Lekker Hapje betaalt (nog?) niet zo goed dat ik daar mijn Clark Kent job voor op kan geven.

    Misschien moet je me eens uitleggen hoe jij het doet, Paul.

   • en jij nu blijkbaar in fase 5? ;)

    “Stage 5 – Reluctant acceptance: The biting pain of realization has worn off somewhat. The blogger develops a new understanding and appreciation for his lot in life, and submits to the fact that it takes more than a few months of blogging to break into the six-figure food writing business. “

 3. Pingback: Utaste Wine & Food » Blog Archive » Lamingtons en Banyuls Rimage

 4. Pingback: Utaste Wine & Food » Blog Archive » Southwestern-style salade en Loredona Viognier

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.