Opgerolde visfilets uit de oven

De naam Karlos Arguiñano is al een paar keer langs gekomen op de site (zie de salmorejo en de cannelloni met appel en varkensvlees). De vrolijke Bask vermaakt met zijn dagelijks tv programma vele kijkers en mag zich de beroemdste tv chef van Spanje noemen.

Toen ik met de kerst in Madrid was, zag ik hem dit klaarmaken in zijn programma en heb het gelijk genoteerd. Ik heb het inmiddels zelf ook al een paar keer gemaakt, onlangs nog met heel veel succes voor een etentje met de ouders van de vriendin en mijn ouders. Hoewel het recept eigenlijk vrij eenvoudig is, ziet het resultaat er zeer gelikt uit en smaakt het natuurlijk uitstekend.

Bonus weetje om indruk te maken op je gasten (of ze dood te vervelen; hangt een beetje af van hoe je het brengt… en van je gasten). De visrolletjes heten “popietas”. “Popieta” is de baskische culinaire term voor een opgerolde vis- of vleesfilet, al dan niet met vulling. Dus.
IMG_7488

Opgerolde visfilets uit de oven

Recipe by AlbertoCourse: Alle Recepten, Mediterraan, Ovenschotels, Spaans, Vis
Aantal

2

personen

Ingrediënten

 • twee kabeljauw (of ander witvis) filets

 • 1 sjalotje

 • 1 eetlepel bloem

 • 100 ml witte wijn

 • 100 ml visbouillon

 • zout

 • peper

 • 2 draadjes saffraan

 • olijfolie

Bereiding

 • Snipper de sjalotjes en fruit ze met een klein beetje olijfolie in een kleine kookpan. Zodra ze glazig beginnen te worden voeg je de visbouillon en de helft van de wijn toe.
 • Roer de bloem er door en laat de saus op lag vuur indampen tot ze je gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met de saffraan en wat zout.
 • Kruid de vis met wat zout en peper. Rol ze op en gebruik een of twee cocktailprikkers om ze opgerold te houden.
 • Zet de visrollen rechtop in een ovenschaal en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Doe de helft van de witte wijn in de schaal, zodat de visrollen in een klein plasje wijn staan. Bak de vis in zo’n 15-20 minuten gaar in de oven op 220 graden.
 • Roer het vocht wat zich in de ovenschaal verzameld heeft door de saus voor extra smaak.
 • Serveer de vis op de borden en giet daar de saus overheen.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.