Tagliatelle met champignons, aubergine en blauwe kaas

Tijdens mijn recente “onderzoek” naar de aardappelpuree, besefte ik dat ik veel kook- en receptenboeken heb, maar daar nauwelijks iets mee doe. Meestal ga ik pas zo tegen het einde van de werkdag nadenken over avondeten. Ik zit dan op werk en kan de boeken dan niet raadplegen waardoor ik me meestal moet wenden tot het Internet om inspiratie op te doen.

Mijn kookboeken kijk ik dus bijna nooit in, wat eigenlijk een beetje zonde is. Daarom heb ik me voorgenomen om ze vaker te raadplegen en er meer uit te koken.

Om te beginnen heb ik onlangs De Zilveren Lepel er bij gepakt. De welbekende bijbel van het Italiaanse koken was een Sinterklaas cadeau van de vriendin, maar had tot nu toe bijna alleen nog maar stof verzameld in de woonkamer Billy. Daar ging ik verandering in brengen.

Het viel nog niet mee om een recept uit te zoeken tussen de honderden die in het boek staan. Te veel keus! Ik heb het aantal opties uiteindelijk weten te verlagen door mij te beperken tot de ingrediënten die nog in huis waren. Uiteindelijk kwam ik uit op dit recept voor pasta met aubergine en champignons. Maar daar waar De Lepel room de basis vormt van de saus, heb ik het hompje blauwe kaas wat nog in de koelkast lag met een klein beetje melk gebruikt. Volgens mij was dat wel een geslaagde tweak aan het origineel.

De ongeduldige lezer, die al de lijst ingrediënten lijst heeft gespiekt,  zal het opgevallen zijn dat we hier met een vegetarisch recept te maken hebben. Dat maakt het meteen mijn inzending voor het Food Blog Event van februari. “Vegetarisch” is deze maand het thema en het event wordt gehost door de dames van Excellent-eten.nl.

Ingrediënten

2 personen

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 aubergine
 • 200 gram champignons
 • 100 ml melk
 • 100 gram blauwe kaas
 • 200 gram tagliatelle
 • geraspte Parmezaanse kaas
 • olijfolie
 • zout
 • peper

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne ringen, de aubergine in blokjes en hak de champignons en knoflook fijn.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Zodra ze beginnen te verkleuren, gooi je de champignons en de aubergine er bij. Bak ze op hoog vuur en onder voortdurend roeren lichtbruin. Voeg de melk en kaas toe en laat alles nog 10 minuten op laag vuur koken.

Kook de tagliatelle beetgaar, giet ze af en laat ze nog 1 minuutje in de pan meekoken met de saus.

Bestrooi de pasta met wat geraspte Parmezaanse kaas bij het opdienen.

0 thoughts on “Tagliatelle met champignons, aubergine en blauwe kaas

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.