Lekker Hapje Cup 2010: Groep D, 1e wedstrijd

This entry is part 21 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Als laatste in deze Lekker Hapje Cup treden de landen in Groep D ten strijde. T en mijzelf deden beiden vorig jaar al mee, al staan we dit keer aan het stuur van twee nieuwe landen: Chili voor T en Griekenland voor mij.

Verder bestaat de groep uit drie debutanten.  Bij Kombuizeren nemen ze de Noord-Afrikaanse keuken van Algerije, Joris vertegenwoordigt Oost-Europa met zijn Slowakije en aan Jan Harry de zware taak om iets te maken van het raadsel wat Noord-Korea heet.

De recepten:

Lees alle recepten goed door, geef je mening in een reactie en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven.


Stemmen kan tot 23:59 op 14 juni.

Series Navigation<< “The East is Red” rijstJambalaya >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup 2010: Groep D, 1e wedstrijd

 1. moeilijk kiezen dit…

  Tonny – een originele ovenschotel, maar helaas voor mij met gekookt ei en maïs (geen fan) zeg maar een goed team dat speelt met Schumacher in de goal en Cristiano Ronaldo in de spits.
  Jan Harry – met een vrij standaard rijst-tatti maar met de leuk gevonden ribbetjes (zeg maar CIV met Kalou in de punt)
  Algerije – lam met een mooie selectie aan kruiden, specerijen en smaken…
  Knoflooksoep – ik ken het uit zowel de Oostenrijkse als Mexikaanse (!) keuken, erg lekker, maar duidelijk anders dan dit.
  Kikkererwten+Aubergine, doet me denken aan mijn Aubergine-pastasaus die ik hier helaas nooit heb gepost.

  ik moet er even over denken.

 2. OK, mijn stem:

  • Griekenland: tja, ik moet op z’n minst net doen alsof ik niet op mezelf ga stemmen
  • Noord-Korea: leuk verhaal, met dappere poging om het recept naar het land te praten, maar uiteindelijk kan het me niet overtuigen
  • Slowakije: heb zelf traumatische ervaringen overgehouden aan die paar keer dat ik zelf knoflooksoep heb geprobeerd te maken. En hoewel deze er stukken smakelijker uitziet dan mijn brouwsels, kan ik er niet voor stemmen
  • Chili: de vriendin was erg enthousiast, kent het zelf nog uit Peru en heeft er op gestemd. Mij lijkt het ook errug lekker, maar mijn stem gaat uiteindelijk naar
  • Algerije: de mediterrane keuken in al haar varianten (Zuid-Europees, Noord-Afrikaans, Midden-Oosten) is bij mij favoriet. En dan ook nog eens lam… Ik kan er gewoon niet niet voor stemmen
 3. Algerije wint!

  Met dank aan alle door Grote Leider ingehuurde Chinese stemmers, schoot Noord-Korea naar een vroege voorsprong. Helaas was die niet bestand tegen de Algerijnse stoomwals, die even op gang moest komen, maar eenmaal op volle snelheid niet meer te houden was.

  Griekenland, Chili en Slowakije hadden geen schijn van kans.

  Einduitslag:

  1. Algerije – 5 punten
  2. Noord-Korea – 4 punten
  3. Griekenland, Chili – 2.5 punten
  5. Slowakije – 1 punt

 4. Komen in het volgende gerecht van Noord-Korea ingredienten voor die wel op de oorspronkelijke ingredientenlijst staan, maar niet terugkomen in de bereidingswijze, noch op de foto’s te bekennen zijn, al zouden ze toch gewoon in het uiteindelijke gerecht zitten?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.