Zuid-Afrikaanse butternutsalade

This entry is part 4 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Sabina, van Sabina kookt!, vertegenwoordigt tijdens de Lekker Hapje Cup het gastland Zuid-Afrika. Ze treedt daarmee in de voetsporen van GJ, die afgelopen jaar Bafana Bafana naar de overwinning leidde bij de inaugurele Lekker Hapje Cup.

Sabina lijkt echter niet uit het veld geslagen door deze zware opgave en vol vertrouwen maakt ze haar debuut in de Lekker Hapje Cup met een butternutsalade en de, volgens haar, lekkerste dressing van de wereld.

Haast je naar haar site om het recept te lezen en kom dan terug om je stem uit te brengen! Continue reading

Southern Chicken, Tortilla Chips, Bean Dip & Cucumber Salad

This entry is part 5 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Zeg je USA, zeg je land van onbegrensde mogelijkheden, maar ook onbegrensd veel recepten waarvan de meeste hun roots niet in de USA zullen hebben. Net als veel van haar inwoners.

Daarom eerst dit recept. Nu zul je denken: Lijkt wel Mexicaans… Dit zal ergens vast wel voortgekomen zijn uit Mexicaanse ouders, maar goed, such is life. Beter goed gejat dan slecht bedacht natuurlijk. Continue reading

Beiers Varkensgebraad

This entry is part 6 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Bij voetbal zal die Mannschaft altijd titelkandidaat zijn. Bij koken is dat misschien nog niet ein-zwo-drei het geval. Wat raar is, want Duits eten is altijd van bijzonder goede qualiteit en zeer smakelijk. Verder zijn het flinke porties die zorgen voor een goede bodem. Iets wat Nederlanders met hun stamppotcultuur toch aan zou moeten kunnen spreken. Continue reading

Magret de canard avec pommes Salardaises et salade de feuilles de chêne

This entry is part 10 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Waar je in Belgische kustplaatsen struikelt over de uitgestalde bebording waarop de mosselen geprezen worden, vindt men in Sarlat een soortgelijke eensluidendheid. De Dordogne wordt terecht geroemd om haar gevogelte, haar noten en haar fruit, en dit vinden we deels terug bij elk restaurantje in Sarlat. Overal serveert men eend – filet dan wel poot – met gebakken aardappeltjes op de lokale manier, meestal vergezeld van een salade met walnoten erin.

Ik heb gekozen om dit te maken voor dit culinaire WK, omdat het simpel te bereiden is en daarmee mensen makkelijk kan overhalen het ook eens te proberen. Het is eigenlijk niet veel meer dan een eenvoudige ‘aardappelen-groente-vlees’-combinatie, den ouderwetschen Hollander niet vreemd. Maar wel eentje waarmee je makkelijk de smaak van Frankrijk op tafel kunt zetten. Continue reading