Iets uit niets: omelet van champignons en spekblokjes

Het afgelopen weekend heeft in het nieuwe Huize Lekker Hapje in het teken gestaan van herhaaldelijk verversen van de sites van Schiphol en de KLM. Het was namelijk de bedoeling dat afgelopen zaterdag vlucht KL0743 de vriendin en mij naar Lima zou brengen voor een welverdiende combinatie van vrijwilligerswerk en vakantie. Helaas gooide de Ijslandse vulkaan met de onuitspreekbare naam – letterlijk – roet in het eten, waardoor we ons bezoek aan Macchu Picchu voor onbepaalde tijd hebben moeten uitstellen.

Tijdens het, vergeefse,  wachten op het openen van het Europees luchtruim, zaten we thuis ook nog eens met een lege koelkast. Je doet immers geen nieuwe boodschappen als je op het punt staat voor een aantal weken het land te verlaten. Op een gegeven moment moesten we dus gedwongen improviseren om iets van een lunch op tafel te toveren… en het toeval wil dat dat nou juist het thema is van het Food Blog Event van deze maand! (Helaas heb ik niet de foto die bij het event de rigueur is kunnen maken, de camera zat al/nog in de koffer. Had natuurlijk met het mobieltje gekund, maar zo snel van geest was ik niet meer na het urenlange staren naar klm.nl.)

In de koelkast vonden we nog een bakje champignons, wat eieren een bakje spekblokjes. Daar maakten we een heerlijke omelet van. Toegegeven, het is een niet heel spannend recept, gezien de riemen die er waren, was dit het beste wat we konden roeien. Ofzo.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 75 gram spekblokjes

Bereidingswijze

Was de champignons en snijd ze in kleine blokjes.

Tik en klop de eitjes in een kom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zelf vind ik het ook lekker om wat kruiden als rozemarijn of tijm er door te doen.

Smelt een klontje boter in een braadpan en bak hierin de champignons op hoog vuur bruin. Zet het vuur wat zachter en bak de spekblokjes een paar minuutjes mee.

Voeg de eieren toe, zorg dat ze zich gelijkmatig over de hele pan verdelen. Gebruik an een of twee minuten een houten spatel om voorzichtig te checken of de onderkant van de omelet al gestold is. Als dit het geval is, kun je hem met diezelfde spatel dichtvouwen en zo nog even kort af laten bakken (afhankelijk van hoe vochtig en sompig je de omelet wil hebben).

This entry was posted in Alle Recepten and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.