Lekker Hapje Cup: Groep D, 2e wedstrijd

This entry is part 36 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Met een paar dagen vertraging is hier dan eindelijk de tweede wedstrijd in Groep D. Maar voordat ik de recepten en poll aankondig, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die tot nu toe bijgedragen heeft aan de Lekker Hapje Cup heel hartelijk te bedanken. Dit geldt dubbel voor alle deelnemers die steeds weer met leuke stukjes en heerlijke recepten komen. Recepten waarvoor ik steeds weer een deadline opleg om vervolgens zelf dan weer te laat zijn met het posten van de polls en uitslagen. Deze post dient als voorbeeld.  Via deze weg wil ik dus nogmaals zeggen dat ik heel erg waardeer hoeveel tijd en moeite er door iedereen besteed wordt en dat het me spijt dat ik daar dan soms een steekje laat vallen. Ik heb wellicht iets te licht gedacht over hoeveel tijd het zou kosten om alles tijdig in goede banen te leiden, maar ik beloof dat ik meer mijn best zal doen!

En dan nu door met de tweede wedstrijd in groep D. De tussenstand na de eerste wedstrijd:

 1. Algerije – 5 punten
 2. Noord-Korea – 4 punten
 3. Griekenland, Chili – 2.5 punten
 4. Slowakije – 1 punt

June 15, 2010 - South Africa - Football - Brazil v North Korea FIFA World Cup South Africa 2010 - Group G - Ellis Park Stadium, Johannesburg, South Africa - 15/6/10..North Korea's Tae Se Jong cries during the national anthem.
Niets is nog beslist, maar het is duidelijk dat Algerije een beslissende slag kan slaan door opnieuw goed te scoren. De tweede kwartfinale-plek lijkt daarentegen compleet open, aangezien Noord-Korea verzuimd heeft een tweede recept in te sturen. Voorlopig is het nog onduidelijk wat er gebeurd is met de Noord-Koreaanse delegatie. De wildste verhalen doen de ronde, zoals dat de Grote Leider met zijn Grote Liefde naar zonnige oorden zou zijn vertrokken. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Het ontbreken van de Aziaten betekent wel dat zowel Griekenland als Chili als Slowakije nu weer volledig in de race zijn om de volgende ronde te halen. De Grieken gooien het dit keer over een bekende boeg met hun gehaktballen, terwijl de overige landen alle drie heel opvallend kiezen voor visgerechten. De recepten:


Stemmen kan tot 23:59 op 9 juli.

Series Navigation<< Caldillo de Congrio (Chileense vissoep)West Texas Country Beans >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup: Groep D, 2e wedstrijd

 1. Pingback: Tweets die vermelden Lekker Hapje Cup: Groep D, 2e wedstrijd » Lekker Hapje -- Topsy.com

 2. Maar betekent dit dat we nog lang niet aan de 3e ronde van Poule B toe zijn? Die stond wel voor 4 juli gepland. En ik me maar wild schrikken toen ik in de speellijst ontdekte dat ik weer ‘op’ moest.. Nog lang niet dus, begrijp ik?

 3. Tonny’s literaire draai aan zijn recept heeft hem niet alleen veel lof maar ook veel stemmen opgeleverd. Chili wint deze wedstrijd met gemak, met de rest van de landen op grote achterstand. Zelf ben ik ietwat teleurgesteld in de kracht van de Griekse gehaktballen…

  Einduitslag:

  1. Chili – 4 punten
  2. Slowakije – 3 punten
  3. Griekenland – 2 punten
  4. Algerije – 1 punt

  Tussenstand met nog 1 wedstrijd te gaan:

  1. Chili – 6.5 punten
  2. Algerije – 6 punten
  3. Griekenland – 4.5 punten
  4. Slowakije (en Noord-Korea) – 4 punten

  Slechts 2.5 punt verschil tussen de koploper Chili en de landen op de 4e plaats. Alles kan dus nog gebeuren in deze groep, de laatste stemronde zal allesbeslissend zijn!

 4. Onze Chileense held Neruda maakt de hoge verwachtingen meer dan waar. Chili doet weer helemaal mee voor de kwartfinales.
  Bedankt voor de stemmen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.