Voor dit gerecht blijven we nog even in The Southern States, Texas wel te verstaan. Land van cowboys, rednecks en white trash. Ook het land van de BBQ, country music en line dancing (geen idee of je daar trots op moet zijn overigens).
Dit gerecht is zo simpel en zo lekker. Ook erg goedkoop en als je het runderbouillonblokje vervangt door tuinkruidenbouillon, ook nog eens erg vegetarisch!
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 (Spaanse/chili)pepers, in kleine stukjes
- 10 tenen knoflook
- 400 gram bruine bonen, uit blik, afgespoeld
- 400 gram rode kidney bonen, uit blik, afgespoeld
- 4 theelepels komijnpoeder
- 4 theelepels cayennepeper
- 300ml heet water
- 1 runderbouillonblokje
- zout, peper
- voor de garnering: rode ui en wat geraspte kaas
And this is how the cookie crumbles
Zoals gezegd is dit een heel eenvoudig gerecht. Handig, want dinsdag wil je natuurlijk niks missen van de wedstrijd Nederland/Uruguay, dus met het kommetje op schoot voor de TV.
Eerst bak je de ui, pepers en knoflook langzaam glazig in een diepe pan (ik gebruikte de wok). Glazig? Dan de komijn en de cayennepeper erbij, even meebakken en dan is het al tijd voor de volgende stap.
Van de bonen neem je van elke soort 200 gram en die prak je fijn met een vork. je gooit de geprakte bonen bij het ui mengsel en bakt het even goed mee. dan het hete water erbij en de hele bonen. Bouillonblokje erbij en laten koken totdat het voor jou de gewenste dikte heeft bereikt.
Schep de bonen in een schotel en leg er wat rode ui op (snipperen en erdoor mengen mag ook), ook de geraspte kaas erover doen (lekker pittige kaas nemen!) en smullen maar!
Do we like it? Yes Ma’am!