Lekker Hapje Cup: Groep B, 3e wedstrijd

This entry is part 42 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Het is tijd voor de beslissende wedstrijd in groep B. Deze gaan we in met de volgende tussenstand:

1. Mexico – 10 punten
2. Australië – 6 punten
3. Engeland, Frankrijk – 5 punten
5. Brazilië – 4 punten

June 27, 2010 - Johannesburg, South Africa - epa02226762 Fans in the stands prior to the FIFA World Cup 2010 Round of 16 match between Argentina and Mexico at the Soccer City stadium outside Johannesburg, South Africa, 27 June 2010.

Mexico is al zeker van de volgende ronde, wat Edith de kans gaf om wat te improviseren. De rest van de landen maken nog allemaal kans op de tweede plek en de kwartfinales. Engeland gooit het op de zoete boeg met de Banofee pie, terwijl Australie ons verkoeling wil brengen in deze warme dagen met een kokossorbet. Brazilie doet het met een ode aan Jairzinho en Pelé. De Fransen volgen het voorbeeld van hun evenknieën in het voetbal, sturen geen recept in en haken definitief af.

De recepten:

Lees alle recepten goed door, geef je mening in een reactie en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven.

Stemmen kan tot 23:59 op 17 juli.

Series Navigation<< Feijoada e AnanasChicken Finidi with Coco-rice and tomato-veggies >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup: Groep B, 3e wedstrijd

 1. Pingback: Tweets die vermelden Lekker Hapje Cup: Groep B, 3e wedstrijd » Lekker Hapje -- Topsy.com

 2. Brazilië wint de slotwedstrijd in groep B, maar het is een typisch geval van too little too late. Met een tweede plaats in de wedstrijd weet Australië zich ook de tweede plaats in de groep eigen te maken en zich met Mexico te plaatsen voor de volgende ronde.

  Einduitslag:

  1. Brazilië – 4 punten
  2. Australië – 3 punten
  3. Engeland en Mexico – 1.5 punten

  Dit zorgt voor de volgende eindstand in de groep:

  1. Mexico – 11.5 punten
  2. Australië – 9 punten
  3. Brazilië – 8 punten
  4. Engeland – 6.5 punten
  5. Frankrijk – 5 punten

  Met pijn in ons hart moeten we hierbij afscheid nemen van Brazilië, Engeland en Frankrijk. Hartelijk dank aan Paul, Anita en Rikki voor hun recepten en alle tijd en moeite die ze er in gestoken hebben! Hopelijk zien we jullie nog wel terug bij de reacties tijdens de rest van de Cup!

 3. hmmm…erg jammer Brazilië door de Byzantijnse telmethode achter drietoetjesland terecht komt. ;)
  5-2-1-1 was een betere afspiegeling van de krachtsverhouding in de laatste ronde en dan was de totaaluitslag:
  1) MEX
  2) BRA
  3) AUS geweest…jammer.

  Daarnaast, Cake, merengue en kokos-ijs zijn natuurlijk wel lekker, maar dat is een Caipirinha, koffie-likeurtje of avocado-ijsje ook. Dat wil nog niet zeggen dat men zoiets met de meeste punten moet waarderen in een kookwedstrijd.

  Toetjes (ijs, taart, koek, etc.) bieden nu eenmaal een oneerlijk voordeel tegenover serieuze gerechten, als het publiek mag kiezen. Niet voor niks heet een toetje een NA-gerecht. En dat zeg ik niet alleen als bondscoach van het uitgeschakelde Brazilië, dat zei ik ook al voordat we begonnen en het is jammer dat ik gelijk gekregen heb.

  Ofwel je verbiedt toetjes (dan kun je nog altijd een winterstop-lekkerhapjecup doen met alleen ijs enzo), ofwel je biedt de mogelijkheid één keer een toetje in te zenden, waarbij de drie rondes fungeren als drie gangen en je ook het samenspel van het menu kunt beoordelen.

  Rest mij om de diegenen die op mij gestemd hebben te bedanken en de overgebleven deelnemers veel succes te wensen met het verdere toernooi; met de aantekening dat ik nu van Australië toch wel eens een écht gerecht verwacht. :)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.