Lekker Hapje Cup 2010: Groep B, 2e wedstrijd

This entry is part 27 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

De eerste wedstrijd in Groep B was een makkelijke prooi voor het Mexico van Edith. Culinair grootmacht Frankrijk kwam ook sterk uit de startblokken, maar voor de overige drie landen in de groep wordt deze tweede wedstrijd “do or die”. Een slecht resultaat betekent bijna zeker geen kans meer op de tweede ronde, zoals de tussenstand laat zien:

 1. Mexico – 5 punten
 2. Frankrijk – 4 punten
 3. Brazilië, Engeland en Australië – 2 punten

France's national soccer team players listen to their captain Patrice Evra (C) before deciding not to take part in a training session in Knysna, near Cape Town June 20, 2010. A day after Les Bleus' striker Nicolas Anelka was sent home for insulting his coach in the wake of a shock defeat to Mexico, there was more trouble at a training session when captain Patrice Evra and fitness boss Robert Duverne began arguing. Coach Raymond Domenech had to move in to separate them and disgusted team director Jean-Louis Valentin said he was going home after the players appeared to refuse to train in protest at Anelka's expulsion.  REUTERS/Charles Platiau (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP IMAGES OF THE DAY)Brazilië, Australië en Engeland krijgen wel hulp uit onverwachte hoek: de Franse delegatie heeft tot op dit moment nog geen tweede recept ingediend. Het officiële bericht van de Fédération Culinaire Française is dat er een nieuwe methode voor zout extractie wordt onderzocht (wat schijnbaar een hogere prioriteit heeft), maar boze tongen beweren dat het komt omdat er complete anarchie heerst in het Franse kamp. Het organisatiecomité heeft besloten om de wedstrijd zonder de Fransen van start te laten gaan. Mocht de Franse inzending nog voor het einde van de wedstrijd worden ingezonden, dan zal die alsnog aan de poll worden toegevoegd. Frankrijk zal dan wel moeten leven met kortere periode van “stembaarheid”. De recepten:

Lees alle recepten goed door, geef je mening in een reactie en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven.

Stemmen kan tot 23:59 op 25 juni.

(PS: excuus voor de vertraging, het weekend zat vol sociale verplichtingen die me hebben verhinderd eerder te posten. De start zonder de Fransen is overigens in overleg met Rikki, hun bondscoach, geweest. Ook zijn tijd werd/wordt even beheerst door andere verplichtingen.)

Series Navigation<< MoquecaLe Trou Normand >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup 2010: Groep B, 2e wedstrijd

 1. Pingback: Tweets die vermelden Lekker Hapje Cup 2010: Groep B, 2e wedstrijd » Lekker Hapje -- Topsy.com

 2. Ik kan me niet voorstellen dat die stemmen op Mexico de vorige keer een afspiegeling waren van de kwaliteit van het recept – maar wel dat stemmen ronselen loont ;-)

 3. Frankrijk is toch nog op komen dagen voor de wedstrijd, maar valt er nog een goed resultaat te halen voor Les Bleus in de nog resterende tijd?

 4. Ben erg onder de indruk van het franse ijsje. Blij te zien dat Brazilie weer wat Braziliaans is gaan spelen na de catenaccio risotto van de eerste wedstrijd.

  De Pavlova is zeker iets wat hoog op het lijstje om gemaakt te worden zodra Huize Lekker Hapje weer over een oven beschikt. En de avocadosoep gaat deze warme dagen zeker gemaakt worden om ter afkoeling koud te worden verorberd.

  Maar het doet me vooral goed dat Engeland de betrouwbare en altijd effectieve gehaktballentactiek uit de kast heeft gehaald. Met den edelen bal zit je altijd goed. Mijn stem gaat ook naar de Scotch Eggs.

  (disclaimer: Griekenland heeft de afgelopen weken ook intensief op gehaktballen getraind…)

 5. hmmmm de ijsco van Frankrijk behoort dan toch ook tot de Italiaanse strijdwijze? Of zelfs Chinees?!
  Engeland treedt aan met het spel van de aartsvijand – Schotland.
  En Pavlova klinkt ook niet echt van down under en dan heb ik het maar niet over de andere groepen…

  Raar dat dan een kokos en artisjokken risotto als te weinig Braziliaans gezien wordt, maar blij dat de Moqueca wel gewaardeerd wordt, hopelijk is dat ook te zien in de stemmen. En anders geen nood; mijn volgende gerecht wordt zo mogelijk nóg Braziliaanser.

  BTW, in ’94 werd Brazilië wereldkampioen met een team dat tot en met de finale “de bus parkeerde” en de Italianen op penalties versloeg; Catenaccio in optima forma ;)
  Soms is wat je van ver haalt lekker.

 6. (afgelopen weekend weer veel op stap geweest, dus daarom vandaag pas de analyse van deze wedstrijd)

  Mexico wint opnieuw!

  Edith leidt Mexico opnieuw naar winst, al was het dit keer een stuk spannender dan bij de eerste wedstrijd. De Australische Pavlova en de Engelse Scotch Eggs(!) zaten de Mexicaanse Avocadosoep dicht op de hielen. Brazilië moet genoegen nemen met de vierde plek en voor Frankrijk was geen rol van betekenis weggelegd door de late inzending van het franse recept.

  Na twee wedstrijden zit de tussenstand in de poule er als volgt uit:

  1. Mexico – 10 punten
  2. Australië – 6 punten
  3. Engeland, Frankrijk – 5 punten
  5. Brazilië – 4 punten

  Dit betekent dat Mexico al zeker is van de volgende ronde, maar welk land mee gaat is nog onbeslist. De resterende landen maken alle 4 nog kans om de tweede ronde te halen. Dit belooft veel spannends voor de laatste groepswedstrijd.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.