He is back. Mandela verenigt Zuid Afrika opnieuw.

This entry is part 7 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

ANP Johannesburg – “He is back”, met deze woorden maakte de Zuid Afrikaanse bondscoach tijdens een ingelaste persconferentie bekend dat materiaalman Giesen weer terug gekeerd is bij de nationale ploeg. Nu kan de ploeg de befaamde braai spelen tijdens de finale om de Lekker Hapje Cup. Het schijnt dat Nelson Mandela een belangrijke hand heeft gehad in het terug halen van de materiaalman. Van Groenestijn sprak ook over het verloop van het toernooi.

Deze dagen heerst er een groot gevoel van opluchting in Zuid Afrika. De verlossende woorden die bondscoach van Groenestijn sprak werden door alle tv kijkers meteen begrepen: “He is back”, dat kon alleen duiden op de terugkeer van materiaalman Giesen. De materiaalman was na het behalen van de halve finales uit het trainingskamp van de Bafana Bafana vertrokken, naar later bleek voor een geheime liefde. Bondscoach van Groenestijn deed na het behalen van een plek in de finale een emotionele oproep aan de materiaalman om terug te keren. Immers zonder materiaalman kon de braai niet ingezet worden tijdens de finale. En zou er tot afgrijzen van menig recepten liefhebber moeten worden terug gevallen op de bobotie verdediging .

mandela

Bronnen rond oud president Nelson Mandela melden dat ook de Nobelprijs winnaar zich heeft ingezet voor de terugkeer van de materiaalman. Hij zou Giesen er van hebben doordrongen dat een overwinning in de Lekker Hapje Cup het momentum zou kunnen genereren om zijn geheime liefde te onthullen. Volgens bondscoach van Groenestijn zal de materiaalman dit inderdaad doen wanneer de finale gewonnen wordt.

Het tweede gedeelte van de persconferentie ging bondscoach van Groenestijn in op het afgelopen toernooi:

“Ondanks de plaatsing voor de finale van het traditioneel kokende Italië, zijn er geen zekerheden meer voor de traditionele keukens. De uitschakeling van favorieten als Brazilië en Spanje in de eerste ronde zijn daar een bewijs van. Ik denk dat Brazilië zichzelf met al zijn technische kwaliteiten simpelweg voorbij is gerecept. Volgend jaar zullen ze simpeler spelen. Opkomend recepten land Irak toonde lef door met iets heel nieuws te komen, komijn lever, toegegeven het ging hard onderuit, maar dat lag aan het culinaire geweld van Nieuw Zeeland en Zuid Afrika in de eerste ronde, daaraan bezweek ook een topland als Spanje. Irak kan wat mij betreft terug kijken op een geslaagd toernooi en is een tegenstander om rekening mee te houden in de toekomst. Veel minder ben ik te spreken over de conservatieve koers waarmee Egypte door de voorrondes is heen gezwijnd. Terecht dat het land op zijn plaats is gewezen in de halve finales. Amerika ging de eerste dagen goed van start, maar bleek zichzelf te hebben opgeblazen. Ik denk dat het creatieve gedeelte echter wel goed zat. Als recepten liefhebber had ik gehoopt op een finale Nieuw Zeeland – Zuid Afrika. De toekomst van de recepten verschuift toch naar de opkomende landen. Wat kan ik over Italië melden. De kleuren zijn bekend, zou Rinus Michels zeggen, alhoewel dat met de rode risotto misschien niet helemaal waar is. Net als wij spelen ze trouwens thuis. Of wij gaan winnen? Peter is terug, na de finale zal hij bekend maken wie zijn geheime liefde is. Dus wij gaan winnen.”

giesenGJ

Series Navigation<< Zuid Afrikanen vrezen aanvallend spel coach van GroenestijnLekker Hapje Cup: Zuid Afrika wint! >>

0 thoughts on “He is back. Mandela verenigt Zuid Afrika opnieuw.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.