Rode rijst met pangasius en krokante pancetta

This entry is part 3 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

Tijdens de halve finale hadden Femke en Ivonne van Excellent-eten hun toppers nog op de bank gehouden (hun eigen woorden). Die beslissing was hun bijna duur komen te staan, ze legden het bijna af tegen de Nieuw Zeelandse lolly cake. Gelukkig voor hen werd de finale toch gehaald en kunnen ze daarin uitpakken met de volle artillerie: rode rijst met pangasius en krokante pancetta. Continue reading

Zuid Afrikanen vrezen aanvallend spel coach van Groenestijn

This entry is part 6 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

In Zuid Afrika is enige onvrede te horen over de koers die het nationale team is ingeslagen. De Nederlandse oefenmeester van Groenestijn predikt de aanval als het antwoord om de voorronde van de Lekker Hapje Cup te overleven. Wat dit precies inhoudt is nu nog in de nevelen verhuld, maar duidelijk is wel dat het afwachtende bobootie spel dat de ploeg zo lang heeft gekenmerkt resoluut naar de prullenmand is verwezen. Continue reading

He is back. Mandela verenigt Zuid Afrika opnieuw.

This entry is part 7 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

“He is back”, met deze woorden maakte de Zuid Afrikaanse bondscoach tijdens een ingelaste persconferentie bekend dat materiaalman Giesen weer terug gekeerd is bij de nationale ploeg. Nu kan de ploeg de befaamde braai spelen tijdens de finale om de Lekker Hapje Cup. Het schijnt dat Nelson Mandela een belangrijke hand heeft gehad in het terug halen van de materiaalman. Van Groenestijn sprak ook over het verloop van het toernooi. Continue reading

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)

This entry is part 9 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

Geen cup zonder bal. Nu staat er op Lekker Hapje natuurlijk al een recept voor de ultieme bal, en zelfs voor Zweetballetjes, pardon Zweedse Balletjes, maar die vallen natuurlijk in het niet bij deze traktatie. Een albondiga is geen culinair hoogstandje: de basis is een ordinaire bal gehakt. Maar door de puurste en volste smaken die het Iberisch schiereiland ons te bieden heeft toe te voegen, ontstaat een smaaksensatie die zijn weerga niet kent. Continue reading