Zuid Afrikanen vrezen aanvallend spel coach van Groenestijn

This entry is part 6 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

ANP Johannesburg – In Zuid Afrika is enige onvrede te horen over de koers die het nationale team is ingeslagen. De Nederlandse oefenmeester van Groenestijn predikt de aanval als het antwoord om de voorronde van de Lekker Hapje Cup te overleven. Wat dit precies inhoudt is nu nog in de nevelen verhuld, maar duidelijk is wel dat het afwachtende bobootie spel dat de ploeg zo lang heeft gekenmerkt resoluut naar de prullenmand is verwezen.

“Wij kunnen met ons bobotie spel makkelijk van Irak winnen, en ook Nieuw Zeeland zetten we zo opzij”, valt er op te teken uit de mond van restauranthouder Jakob Zuma (geen familie). “Maar dan rest er natuurlijk nog Spanje in de poule des doods, wiens eeuwige paella spel dan wel mag leiden tot slaapverwekkende televisie, maar ook vaak tot het overleven van de voorrondes”, vult zijn klant Pik Botha (ook geen familie) aan. Binnenkort zal de Nederlandse oefenmeester een persconferentie geven waar inmiddels reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Series Navigation<< Lekker Hapje Cup: spelregels & speelschemaHe is back. Mandela verenigt Zuid Afrika opnieuw. >>

4 thoughts on “Zuid Afrikanen vrezen aanvallend spel coach van Groenestijn

 1. Poule des doods? Mr. Pik Botha heeft denk ik niet goed naar de landen in Groep B gekeken. Het is algemeen bekend dat de VS de meeste dikke mensen produceren en Brazilië de meeste dikke voetballers. Dat is niet voor niets. En waar je ook bent ter wereld struikel je over de Italiaanse restaurants. Dus als er al een poule des doods is, dan is dat groep B.

  Maar goed, zo heeft men in Zuid-Afrika alvast een smoesje bij de hand voor het geval ze de 1e ronde niet overleven. Altijd handig.

 2. All Whites genieten van underdogpositie

  NZPA – Wellington. Maandag 18 mei 17:25

  Hoewel Nieuw Zeeland tot op heden weinig opzienbarende resultaten heeft behaald in internationale competities, is bondscoach Tobias niet bezorgd. De Spaanse zegt te vertrouwen in de goeie vorm van haar spelers en hoopt dat de Afrikaanse bodem, waar de All Whites nog nooit gespeeld hebben, geluk zal brengen in de komende wedstrijden.

  Restaurant criticus Peter Jackson (nee, niet die)uit Auckland voelt zich prettig in de underdogpositie die zijn land toebedeeld heeft gekregen. “Coach Tobias en de rest van het team gaan alles geven wat ze hebben, en dat is niet weinig,” aldus Jackson. “Ik weet zeker dat we elke tegenstander aankunnen. Vooral als we onderschat worden. Wat zeker is, is dat Kiwi’ s zich niet gemakkelijk laten intimideren. Dat doen ze liever zelf…”

 3. Chef d’equipe van Herten wil nog graag toevoegen dat hoewel ze in Brazilië en USA zeker wel weten hoe ze het buikje rond moeten eten (nee dit is geen zin die hij heeft gejat van oude baas met swartsie mannen uit Spanje) ook in die regenboognatie de vetten niet worden geschuwd.
  Van Herten waarschuwt de spelers van Bafana Bafana dan ook om de braai voorlopig ff links te laten liggen, de boerewors buiten beschouwing te laten en flink in de sauna te gaan zitten om het ideale streefgewicht te bereiken in aanloop naar de WC 2010. Tenslotte wil van Herten nog graag the Mat en Bakkies quoten na het aanschouwen van de Haka van de Kiwis (of was het nou toch AB…!?): “Dat maakt ons nie bang nie!”

 4. wordt er in de ZA keuken niet toevallig veel spam gebruikt? ;-)

  btw Bobootie is van oorsprong Indonesisch, dus ik zou maar oppassen om het als Nederlandse coach direct te verguizen, met zo’n selectie moet je ethnische conflicten uit de weg gaan. Als ze in de 88e minuut 0-1 achter staan dan zul je zien dat de Bobootie vanzelf weer op tafel komt, of gaat men wok-op-een-stok als pinchhitter inzetten?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.