Lekker Hapje Cup

This entry is part 2 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

Komende zomer wordt in Zuid Afrika de Confederations Cup gehouden. Parallel hieraan zal de Lekker Hapje Cup (LHC) worden gehouden.

De opzet

De Lekker Hapje Cup wordt, net als de echte Confederations Cup,  gespeeld door acht “chefs”, die elk een van de deelnemende landen vertegenwoordigen. Deze landen zijn: Zuid-Afrika, Italië, Irak, Egypte, Spanje, Brazilië, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

De landen worden in twee poules van vier verdeeld, net als bij de echte Confederations Cup. Voor de pouleronde moet elke chef een recept uit de keuken van “zijn/haar land” insturen. Bezoekers van de site kunnen dan stemmen op het recept die zij het beste vinden. De twee recepten met de meeste stemmen gaan dan door naar de halve finales.

In de halve finales “spelen” de winnaars van de poules (de landen met de meeste stemmen) tegen de nummers 2 van de andere poule. Voor de halve finale stuurt elke chef weer een recept in. De bezoekers van Lekker Hapje mogen dan weer stemmen op het lekkerste recept. De winnaars nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finale.

Voor de finale stuurt elke finalist weer een recept in. Via de allesbeslissende stemronde bepalen de lezers van de site wie de kampioen van de inaugurele Lekker Hapje Cup wordt.

Doe mee!

Betrokkenheid van de bezoekers van Lekker Hapje is een vereiste om de LHC tot een succes te maken. Niet alleen zullen jullie met jullie stemmen de uitslag van de Cup bepalen, maar ik hoop (in ieder geval een deel) de acht chefs in jullie midden te vinden.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Laat dan hieronder dan een reactie achter of stuur een mailtje naar alberto@lekkerhapje.nl. Meld je eventuele voorkeur voor een van de acht landen in je reactie of mail, dan zal ik bij de uiteindelijke verdeling van de landen proberen daar rekening mee te houden.

De LHC zal in juni plaatsvinden (min of meer tegelijk met het voetbal). Om mensen genoeg tijd te geven om recepten te zoeken, wil ik de deelnemers niet later dan 1 mei bekend maken. Mocht je dus mee willen doen, laat het me dan zo snle mogelijk weten.

Series Navigation<< Lamskebab en kip satéRode rijst met pangasius en krokante pancetta >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

18 thoughts on “Lekker Hapje Cup

 1. Jammer dat ik zelf niet zo’n kookster ben. Eens kijken of ik Anna kan enthousiastmeren. Italië is favoriete bij haar. Maar een goede Amerikaanse burger lijkt me ook erg lekker. Of misschien wel een Afrikaanse gefrituurde sprinkhaan…

  • Laat maar weten!

   Het zal overigens wel mee vallen met de sprinkhanen hoor. Alle landen zijn redelijk goed te doen.

   Egypte en Irak hebben veel mediterrane/Midden-Oosten invloeden. Spanje, Italië en de VS zijn natuurlijk welbekend.

   Bij Nieuw Zeeland, Brazilië en Zuid-Afrika zou je op de exotische toer kunnen gaan met de inheemse keukens. Maar door Westerse en Europese invloeden in die landen, is dat op zich niet nodig.

 2. Dus dit was je node plan!
  Leuk idee. Zoals gezegd, ik zal Anna proberen over te halen. Als ik zelf mee zou doen, zou ik net zoveel kans hebben als in een WK voetbalpoule. Nu is Anna lekker bezig in de keuken en krijg ik nóg vaker een lekker hapje voorgeschoteld. Het mes snijdt dan weer eens mooi aan twee kanten. of klink ik nu heel erg als een gemeenschappelijke vriend van ons?

 3. Wat een leuk idee, de Lekker Hapje Cup !!
  Wij zouden graag meespelen in deze cup :)
  Als enorme Italië fans zouden wij graag strijden voor de Italiaanse keuken.

  Groetjes Ivonne en Femke

 4. Dat deed ik alleen samen met iemand die al flinke kennis op dat gebied had en dat is bij die drie landen niet het geval. Ik sla even een ronde over, maar wil vast wel wat proberen en stemmen.

 5. Spanje met jou in de jury lijkt me kansloos. Daarbij heb ik de komende weken toch zeer weinig tijd. Ik sla even over denk.

  • Er is geen jury, iedereen mag straks stemmen op het beste/leukste/lekkerste recept. Maar goed, misschien meer geluk volgend jaar bij de Lekker Hapje Cup II (tijdens het WK = 32 landen om uit te kiezen).

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.