Mexicaanse rijst

In het kader van het foodblog event van maart, maakte ik laatst tequila kip klaar voor bezoek. Maar hoe lekker de kip ook was, zonder een even smakelijke bijgerecht was het natuurlijk allemaal vrij magertjes geweest.

Op zoek naar een geschikt bijgerecht besloot ik liever lui dan moe te zijn (mijn motto?). Tequila komt uit Mexico, dus daar hoorde iets Mexicaans bij! Lijkt me logisch. De keuze viel daarom al snel op dit recept voor rijst met tomaat, pepertjes en verse koriander.

Het pakte goed uit, want de smaken van de rijst en de tequila kip pasten goed bij elkaar.

Ingrediƫnten

4 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 180 gram rijst
  • 1 blik hele gepelde tomaten
  • handjevol verse koriander
  • 2 rode pepertjes
  • 250 ml water

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de pepertjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de rijst, de tomaten, de pepertjes en het water toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het onder een deksel koken. Zo’n 20 minuten of tot al het vloeistof is opgenomen door de rijst. Houd de pan goed in de gaten en blijf de rijst regelmatig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt aan de bodem van pan.

Haal de pan van het vuur en roer de koriander door de rijst.

Je kan de rijst zo pikant maken als je zelf wil door de hoeveelheid en het soort pepertjes naar eigen smaak aan te passen.

This entry was posted in Rijst, Alle Recepten, Hoofdgerechten by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.